L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 4 d’abril del 2018

Tavernes i Solidaritat amb el Tercer Món col·laboren en un projecte solidari a Sierra Leone



L’ONG “Juan Ciudad ONGD”, en el darrer número de la seua revista semestral titulada "Entretodos",  corresponent  al segon semestre del 2017, fa una menció especifica del projecte impulsat per l’ONG “Solidaritat amb el Tercer” i l’Ajuntament de Tavernes d’ajuda al “Saint John of God Hospital” de Mabesseneh-Lunsar (Sierra Leone)  


La subvenció de 3.000 euros de l’Ajuntament valler es canalitza per Solidaritat amb el Tercer Mon  com diu la revista  en l’atenció i seguiment a dones embarassades i xiquets, a més de ser un centre matriu per educació sanitària i medicina preventiva. Un dels projectes desenvolupats és potabilitzar l’aigua mitjançant una planta pròpia, donat que  la majoria de l’aigua de la zona esta contaminada o no depurada, i si la beuen poden contagiar-se amb diverses malalties.  L’hospital s’encarrega del repartiment als pobles veïns  de l’aigua envasada a un preu mòdic cosa que suposa una millora de la salut de les persones del districte de Port Loko, sota la seua influència.


Com bé assenyala la revista, els 3.000 euros de subvenció “Solidaritat amb el Tercer Món-Ajuntament de Tavernes” participa en tots aquest esforços per millorar la sanitat i la qualitat de vida de la població indígena.


El juliol del 2017 l’Ajuntament de Tavernes va decidir destinar l’ajuda solidària local a l’ONG local “Solidaritat amb el Tercer Món”. El plenari d’aquell mes aprovava, amb només els vots del govern de Compromís  i el vot en contra de la resta de partits, que els fons municipals previstos per ajudes solidàries es destinen a l’ONG de Tavernes “Solidaritat amb el Tercer Món”.  


Votació  a favor de l'ajuda a Solidaritat del Tercer Món

 Aquesta entitat vallera nascuda en el 1997 ve desenvolupant  gran quantitat de projectes, principalment en l’àmbit educatiu i sanitari, en zones molt desfavorides de l’Àfrica, com Libèria, Sierra Leone o  Zimbabwe.


El govern municipal de Compromís va argumentar que no abandonava l’ajuda solidària, sinó que reorientava la col·laboració des de l’Ajuntament a través de l’associació local “Solidaritat amb el Tercer Món” per proximitat amb el poble i implicació d’aquesta entitat local amb la societat vallera.


La regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, remarcava que l’Ajuntament no deixa de ser solidari i ni d’ajudar a projectes socials en països  necessitats, però a partir d’ara ho farà a través d’una ONG local de la qual l'Ajuntament sap la tasca i quins projecte du a cap.