L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 d’abril del 2018

Tavernes dóna a coneixer les bases del concurs de concessió de Valldigna Radio per a 4 anys



L'Ajuntament de Tavernes ha donat a conèixer les bases del concurs de concessió de la ràdio municipal en la que ha de ser la seua segona etapa de funcionament. Es pretén així millorar el servei i que siga més atractiu per a tota la població. El govern de Compromís confia que el concurs siga resolt a partir de setembre.

Cal dir que l'emissora continuarà essent municipal i la freqüència d’emissió de propietat de l'Ajuntament. El que es fa ara es complir  la decisió presa en el ple de març quan es va aprovar canviar el sistema de gestió. En lloc de gestió directa per l'Ajuntament, després de les modificacions legals establides per la Generalitat, serà una empresa la que s'encarregue del funcionament de Ràdio la Valldigna, amb la qual cosa tota la responsabilitat de gestió, i per tant el resultat econòmic, passa a ser responsabilitat de l'empresa adjudicatària.

Segons les bases, l'Ajuntament posa a la disposició de l'adjudicatari l'estudi de ràdio local, situat en "Centre Social Dolores Rojas", que consta de tres sales degudament habilitades per al desenvolupament de l'activitat.

La programació s'estableix en les bases i  tindrà una durada mínima d'emissió de sis hores al dia, de dilluns a divendres tots dos inclusivament. S’estableix l'emissió d'espais informatives, centrats en l'actualitat municipal i comarcal, amb un durada global mínima de 40 minuts i màxima de 2 hores diàries, distribuïdes en la franja horària de programació,  amb una durada no inferior a 3 minuts i no superior a 15 minuts per cada butlletí informatiu i freqüència no inferior a 60 minuts ni superior a 120 minuts.


Primera emissió de Valldigna Ràdio


També s’hi contempla l'emissió de programes d'entreteniment i programes especials essent obligatòria  la retransmissió en directe de les sessions ordinàries i extraordinàries del Plenari valler. Les bases inclouen com obligació el rebuig de la violència de gènere, la igualtat, la no discriminació i l'accessibilitat, i es fomentarà la convivència i els valors d'un Estat social, democràtic i de Dret. Es tracta d'una obligació essencial del contractista.

L'Ajuntament podrà signar convenis de col·laboració amb centres docents públics i privats per a possibilitar la realització de pràctiques formatives en l'emissora municipal destinades a estudiants de periodisme, imatge i so, publicitat i, en general, totes les relacionades amb les activitats de l'emissora municipal. 

Ús del Valencià 

Els programes seran elaborats en Valencià, i el contractista debera acreditar que, almenys, un dels integrants de l'equip de producció està en possessió del Certificat de Capacitació Tècnica de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià «Llenguatge als Mitjans de Comunicació», o el Certificat de nivell superior de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià.

L'adjudicació del contracte serà el procediment obert, amb un cànon anual base de 5.220 euros i es adjudicarà utilitzant una pluralitat de criteris d'adjudicació sobre la base de la millor relació qualitat-preu.

La durada del Contracte serà de quatre anys, explicats des de la formalització del contracte o des de la data fixada en el document contractual. No cap en el present contracte la possibilitat de pròrroga.

PP i PSOE voten no a la radio en el passat ple de març

El PP i PSOE en contra de l’emissora municipal 

El passat mes de març Compromís i EU van aprovar modificar el sistema de gestió per tal de millorar la ràdio municipal i que iniciara una nova etapa amb totes les garanties. El PP i el PSOE, com ja havien fet en altres ocasions,  es van manifestar en contra de l’emissora municipal i van votar en contra de la proposta.

El punt va suscitar un debat en el qual l'alcalde Jordi Joan va recordar que la ràdio que hi havia a Tavernes va ser clausurada pel govern del PP de la Generalitat amb un expedient sancionador.  L'alcalde va recordar que el govern de Compromís ha treballat des d’aleshores per una ràdio municipal i havia creat el servei públic només ha tingut l'ocasió, cosa que havia costat molts esforços i treballs perquè es va haver de refer tot un expedient que arrancava de principi dels anys 1990 i que els governs anteriors del PP havien paralitzat durant anys i es va estar a punt de perdre la concessió de la freqüència.

La postura en contra del PP, que recolzava el PSOE, va fer que la portaveu del PP arribara a dir que la ràdio municipal només era un capritx de Compromís, amb un evident menyspreu de la voluntat de milers de vallers que demanaven una ràdio local després que el govern del seu partit en la Generalitat  tancara l’anterior. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

El PPSOE en contra de l'institut, en contra de les inversions en el poble, en contra de la radio, sempre en contra de tot.
Arribaran eleccions i ja els ho pagarem, amb el nostre vot en contra: no els votarem.