L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 9 d’abril del 2018

Tavernes destina més diners que el govern de M. Rajoy en tota Espanya per al compliment de la Llei de Memòria Històrica



L’empresa ArqueoAntro que dirigeix l’arqueòleg  Miguel Mezquida Fernández serà l’encarregada d’exhumar la fossa comú numero 112 del cementeri de Paterna vora 80 anys després d’acabada la guerra civil.

En aquesta fossa, segons les dades existents, hi ha enterrats unes 100 persones de les quals 12 serien veïns de Tavernes, tots afusellats pel franquisme després d’acabar la guerra civil. Entre aquestes persones es troba l’alcalde republicà de Tavernes, Vicente Gómez Marí, a qui l’Ajuntament va retre un homenatge i va dedicar un carrer fa uns mesos.

El govern de Compromís de Tavernes, a través de l’àrea de Memòria Històrica que dirigeix Noe Alberola i en nom i representació de l’associació local de familiars, dedicarà a aquest treballs una subvenció de vora 90.000 euros rebuda de la Diputació i uns 5.000 de fons propis. Es dona la circumstància que amb aquest diners Tavernes destina molts més recursos a la Memòria Història que el propi govern de l’Estat del PP, que en els pressupostos del 2018 i seguint el costum d’anys anteriors destina 0 (zero) euros.

Els treballs a efectuar tenen com a objectiu reparar la dignitat dels vallers que foren represaliats per la dictadura franquista durant la postguerra, recuperar les restes per lliurar-les als familiars, cosa que fins ara havia estat impossible i que puguen descansar en casa, en una sepultura digna junt als familiars que tant estimaren en vida.



Vicent Gómez, alcalde republicà enterrat en la fossa 112


La tasques està previst que s’inicien després de l’estiu, probablement els mesos de setembre i octubre, i serviran per exhumar i recuperar les restes de les persones enterrades en la denominada fossa 112 del cementeri de Paterna. En una segona fase del treball tindrà lloc la identificació i lliurament als familiars.

Els treballs que impulsa i recolza l’Ajuntament de Tavernes són en compliment de la Llei de Memòria Històrica, una llei vigent i aprovada per les Corts Espanyoles i de la qual el govern de M. Rajoy en fa cas omís, a pesar de les recomanacions internacionals que li demanen sensibilitat cap a víctimes que hi ha a les cunetes i les fosses comuns dels cementeris del nostre país.