L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 12 d’abril del 2018

PLENARI D'ABRIL 2018: El consistori aprova per unanimitat sol·licitar un nou institut Jaume II el Just.


El consistori ratificava per unanimitat l’adhesió al Pla Edificant. El pla impulsat per la Generalitat  compta amb la col·laboració dels Ajuntaments per efectuar obres en els centres educatius públics dels municipis.

Així, l’Ajuntament de Tavernes assumirà tots els tràmits de redacció dels projectes i posteriorment de licitació de les obres, contractació de les obres i supervisió, encara que serà la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, la que n’assumirà el cost. El govern local elaborarà el document de necessitats, tenint en compte les reivindicacions dels distints centres educatius.

La regidora d’Educació,  Bea Ferreres, ha assenyalat que “l’escolarització en centres educatius amb una infraestructura de qualitat és condició inalienable al dret a l’educació. Compromís ho té molt present i és per això que hem mostrat sempre la disposició a col·laborar amb la Generalitat per a dur avant les actuacions que calguen per millorar els centres de Tavernes”. 

Tots els grups polítics van votar a favor de les propostes:

- La reposició total de l’institut Jaume II el Just.
- Un nou menjador i una aula multiusos per al col·legi Sant Miquel
- Reparació de les filtracions en coberta d’aigües i tractament lateral en el Divina Aurora
- Rehabilitació i adequació de banys, i reposició dels tancaments exteriors a l'Alfàndec
- Construcció d’un nou menjador i una aula multiusos; i la reforma dels patis del col·legi Magraner.
- Eliminació de filtracions en coberta del gimnàs i les aules contigües de l’IES Valldigna.

 


 El PP-PSOE presenten la seua moció en contra de la construcció del centre 

Ja s'havia aprovat per unanimitat la proposta de construcció d’un nou institut Jaume II el Just, però així i tot el PP-PSOE van presentar una moció tot i que tenien l'advertència del Secretari General de l'Ajuntament de no complir la llei. 

L'alcalde els recordava que eixa moció era un posicionament polític sense efectes, perquè ja s'havia aprovat en el punt anterior el Pla Edificant, també en el seu vot a favor,  i no tenia cap sentit una moció que anava en contra de la construcció del centre. 

Resultava estrany vore com el PP i PSOE,  que havien votat a favor de la construcció d’un nou centre, ara presentaven una moció totalment al contrari. La situació incomoda es notava en el PSOE, sobre tot quan Compromís li recordava que la responsabilitat de les construccions depèn de la “secció socialista” de Conselleria i ells anaven en contra de l'àrea del seu partit encapçalant i defensant la moció de la mà del PP, el partit que durant 20 anys havia estat la barrera que ha impedit la millora del centre.

Potser fora per això que, al final del debat de la moció, van voler arreglar-ho i es fan desfer en excuses de que només buscaven la millora en la construcció.

Una cosa si que vam traure de profit, i va ser comprovar  (i ja en van cinc) que la portaveu del PP no vol assabentar-se de la pel·lícula,  en el tema de l’institut. Després de no voler reconèixer les infinites promeses incomplides del seu partit,  tot i que li les va recordar la regidora d’Educació, Bea Ferreres (per cert les va llegir de l’hemeroteca de LP), i va acusar al Bloc de fomentar les manifestacions i protestes estudiantils del 2009. Acabava dient - i no és la primera vegada que ho diu en un plenari-   que a ella no li contaren històries passades, que no en volia saber res del seu partit abans perquè  estava des del 2015.

No va voler assumir ni la representació ni les responsabilitats de tots els governs populars, a pesar que  quan la van “ascendir” a portaveu, n'afirmava estar molt orgullosa de representar al PP.   “Cosas veredeis, amigo Sancho” com diu la frase atribuïda al clàssic castellà.