L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 18 d’abril del 2018

NO a la manipulació: El plenari va aprovar per unanimitat construir un nou institut Jaume II.



L’ajuntament va votar per unanimitat demanar la construcció d’un nou institut Jaume II el Just dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. I per unanimitat vol dir amb el vot a favor de tots els partits, sense excepció. Ho vam dir en la crònica del plenari i ho ha dit la premsa comarcal, Levante-EMV i Las Provincias.

El punt del plenari  contemplava demanar  la “reposició” de l’institut Jaume II el Just, i tots sabem el que vol dir "reposar",  a més d’obres en altres centres escolars. I va ser aprovat per unanimitat. Per tant, no es comprén la distorsió i desinformació que algunes persones estan donant a la comunitat educativa de l'institut i a Tavernes a través de les xarxes socials dient que no es va aprovar un institut nou, amb la qual cosa intoxiquen l'opinió pública i la bona fe dels ciutadans.

Dalt, a la imatge que obri la crònica, hi ha la captura del document aprovat. És la part resolutiva, el resultat de la votació on es veu ben clarament: Reposició de l’IES Jaume II el Just.  I això és va aprovar, reposició, fer de nou. No hi ha cap altra cosa, per molt que es vulga canviar i manipular la realitat.

Ací podeu llegir la captura de les dos notícies al Levante-EMV i Las Provincias. Ho diuen ben clar: construcció d’un nou institut..


Remarcat i explicat per l'alcalde 

L’alcalde, Jordi Joan, va deixar ben clar que s'havia votat en la intervenció que podeu escoltar al final, quan es va debatre la moció presentada a posteriori pel PP-PSOE: “La moció és totalment contrària al que acabem d’aprovar-se per unanimitat en el punt d’adhesió al Pla Edificant”.

Cal remarcar que fins i tot el Secretari General va posar “reparos legals” a allò que demanava la moció del PP-PSOE: les comissions que volen constituir no tenen cap valor ni poden substituir les decisions del plenari. Però les persones que distorsionen la realitat del plenari i alimenten un debat estèril en la comunitat educativa, això s'ho callen i no ho diuen.

L’alcalde va remarcar que el punt aprovat per unanimitat era l'únic que tenia validesa jurídica i administrativa. No la té la moció perquè només és el posicionament polític dels dos partits que la presentaven i ho feien en contra del que ells mateixos havien acabat d'aprovar en l'adhesió al Pla Edificant.

Cal escoltar bé la intervenció de l'alcalde perquè deixa les coses clares: cal reunir-se no amb assessors, sinó amb els alts càrrecs i tècnics de Conselleria amb capacitat decisòria, com ha fet tres vegades el govern de Compromís reunint-se amb el subdirector d’infraestructures educatives autonòmic. I per últim, li recorda al PSOE que havia elegit el pitjor soci possible, el PP, un partit que durant 20 anys no ha fet res per l’institut.

Les explicacions i el que realment es va aprovar per unanimitat desmunta la manipulació i la intoxicació que porta a la desinformació. Al final ens haurem de creure que hi ha partits i gent afí a eixos partits que realment no volen un institut nou.