L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 12 d’abril del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Estar o no estar en el plenari? Per algú, tant s'hi val.



Si no fos perquè el vam vore, diríem que no va estar present en el plenari. La crònica que  ha publicat sembla més com si algú li ho hagués contat a cau d'orella, i eixe algú fos l’oposició: només estan els seus arguments, però no cap dels arguments que el govern municipal va usar per rebatre’ls.



Sort tenim que si s’han publicat els 1’65 milions d’euros d’inversions. Comprensible perquè un oblit així...  hauria cantat massa, i hauria deixat més encara sota zero la escassa credibilitat que pot tindre el promotor d'un partit polític que fa cròniques sobre els altres partits en premsa. Qüestió d'ètica professional.

Ens hauria agradat llegir les respostes de l’alcalde Jordi Joan. Primer, a la portaveu popular quan recordava que Tavernes ha estat pagant del 2007 al 2014 el valor que el seu partit va aprovar per a l’IBI l’any 2006 i fins el 2016, quan van fer el “catastrazo” i van duplicar els valors i van incrementar a més del doble el rebut de l’IBI.  



El “catastrazo” del PP  tenia 10 anys de vigència, és a dir hauríem pagat tots els anys més IBI fins el 2016. La rebaixa del 30% del valor  cadastral va paralitzar les pujades en el 2014 i enguany  fins i tot tenim un 4% de rebaixa.  Això ho va dir l’alcalde, però...


També li va dir l’alcalde que l’IBI no té res a vore amb el superàvit municipal i es demostrava en que el PP va duplicar l’IBI en el 2007, el va pujar tots els anys fins el 2011, però tots els anys acabava amb dèficit pressupostari, en el 2011 amb un dèficit escandalós de  4’5 milions. Tampoc ho hem llegit.



Tampoc hem llegit com l’alcalde li va recordar que, ja havia dit fa alguns anys, i repetit en altres ocasions, que fins el 2015-2016, Compromís s’hauria de dedicar a pagar el deute del seu anterior govern ( Compromís ja ha pagat sobre els 13 milions de “cosetes” del PP) i a posar ordre en la Hisenda Municipal, també obligats pel Pla d’Ajut de Montoro que no deixava altra alternativa. 

Com podeu comprovar, comparant fotografies, no només estava l'oposició en el plenari.

Com això fins ara no s’havia pogut destinat massa diners a inversions. Com ha estat ara, després d'haver pagat més de 2 milions de deute l’any passat, i amb el romanent de més de 2 milions,  quan es pot invertir en obres per a la ciutat. Res de res d’electoralisme, sinó el resultat de la bona gestió i del reflotament econòmic de l’Ajuntament.



Tampoc hem llegit com l’alcalde li explicava al portaveu socialista que la piscina coberta no té encara projecte final d’acabament perquè no hi ha una resolució judicial sobre la mateixa, i si no hi ha res decidit pel jutge ni tampoc hi ha projecte és impossible destinar-li cap  euro.  Tampoc hem llegit com li deia que passa igual amb el mur del riu Vaca, on no hi ha projecte acabat. I si no hi ha projecte no es pot dedicar cap euro a les obres. Es va explicar i ben explicar, però no ho hem llegit.  



També es va dir que els projectes que hi ha previstos s’han estudiat durant temps, alguns ja fa anys que estan previstos, sobre tot els referits als carrers, i altres estan recollits de les assemblees ciutadanes de barri, són demandes dels veïns. Els tècnics han fet una valoració general i ampla ara per presentar i aprovar en plenari i, en concretar el projecte final, es quadraran els costos i s’ajustaran més.  Tampoc ho hem llegit.



Hem volgut recordar algunes de les respostes que Compromís va donar a l’oposició en el plenari. Al final va quedar clar que si no van votar a favor de les inversions és perquè no volen reconèixer el bon treball del govern municipal, encara que eixes inversions repercuteixen en el bé de Tavernes.



Tot el que nosaltres hem explicat, i alguna cosa més que va dir el govern municipal,  ho ha resumit en una frase: “ Desde el ejecutivo, Jordi Juan negó que el superávit se haya generado por la subida del IBI”.  Amén.