L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 d’abril del 2018

Avui celebrem el 25 d'abril



El 25 d’abril del 1707, a Almansa, va tindre lloc la batalla per la qual els valencians perdérem la nostra identitat. La derrota d’Almansa va significar la fi del govern dels Austries i la pèrdua dels Furs.

Les primeres disposicions del rei Felipe V de Borbón  va ser subjectar el Regne de València a les lleis i al domini castellà amb la suplantació de la llengua vernacla i la substitució pel castellà a tot tipus d’administracions, fins i tot religioses.

Tots coneixem la història i les seues conseqüències, i ara, sembla que hagem tornat al 1707, salvant el temps, gràcies a un govern de M. Rajoy que ens nega la pa i la sal d’un finançament just i deixa a les persones les persones del País Valencià patint els efectes de les seues polítiques nefastes: falten recursos per a educació, sanitat, dependència...

La política econòmica i social del passat govern valencià a la Generalitat del PP, després d'anys de malbarataments, ha provocat que el nostre País siga l'autonomia que està en pitjors condicions econòmiques per a fer front a les retallades que el govern de M. Rajoy ens ha fet els darrers anys: retallades en sanitat, educació, dependència i serveis públics.

Batalla d'Almansa

Pel que fa a la llengua, com tots sabeu, a partir de 1707, els valencians tingueren prohibit parlar en valencià després del Decret de Nova Planta. I ara no ens ho prohibeixen així de clar, però ara el PP i el nou PP, o siga Ciudadanos, usen els recursos de judicialitzar tot allò que supose un avanç en la recuperació de la llengua pròpia. No el volen el valencià.

Que podem esperar d’un PP que quan governava es va negar a declarar el 2013 com a any d’Estellés? O que podem esperar dels diputats valencians del PP i Ciudadanos a Madrid que voten en contra de totes les propostes de Compromís perquè els pressupostes de l’Estat contemplen les obres i inversions que ens calen als valencians i valencianes?

La "batalla" actual la tenim en la lluita per tindre un finançament just de la Generalitat per part del govern de M.Rajoy o  per aconseguir un corredor mediterrani que ens duga a Europa. I si pensem a Tavernes, en aconseguir un projecte definitiu a la Goleta, una millor estació de tren, un desdoblament de la nacional i eliminar el punt negre del Massalari, entre altres coses. I que "ofrenen" ells, que ací el que cal és treballar per la nostra terra, perquè com diu el nostre himne, de Tavernes: "Defensem la nostra terra, i serem grans"!!!