L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 13 de març del 2018

PLENARI DE MARÇ 2018: L’Aparcament municipal: “zasca” del regidor d'Hisenda al portaveu socialista en parlar de la gestió (2a PART)




Es massa sabut: l’aparcament promogut i executat pel govern municipal del PP ha estat un fracàs i una ruïna econòmica per a l’Ajuntament. Cal també valorar els perjudicis socials, històric i patrimonial: sense cap justificació es van “carregar” l’única zona verda en el centre i van fer desaparéixer les restes dels refugis de la passada guerra civil.

Cap de les previsions de l’anterior govern quan a ús de l'aparcament, abonats, ocupació... es van complir. I la concessionària, com que no hi havia negoci, va renunciar. I li va passar el mort a l'Ajuntament. 


Això va ser poc abans de les eleccions municipals.
I com a conseqüència: Tavernes, a través del nou govern municipal presidit per Jordi Joan, va haver d’abonar a l'empresa en la passada legislatura sobre els 2 milions d’euros, en el pitjor moment econòmic de l’Ajuntament. A més, el desastre de gestió que hi havia en l’aparcament quan Compromís es va fer càrrec de l’alcaldia era majúscul: poc ús, pocs abonaments i diners, molts diners a pagar per a poder-lo tindre en funcionament. I ben poc d'ingressos.

El regidor d’Hisenda Perfecto Benavent ho va explicar: L'aparcament era una pesada llosa en l'economia municipal. Tots els esforços dels darrers anys s’han dirigit a que almenys, siga autosuficient: que els ingressos igualaren les despeses.

El regidor de Compromís li explicava la gestió del govern municipal al portaveu socialista, encara que pensem que per ser regidor des del 2011 i responsable d'Hisenda fins finals del 2014, ho havia de saber. Però li va poder més la critica, pensem, i de manera temerària, sense cap document, ni sense explicar perquè i en base a què, qualificava de “fraçàs de la gestió de Compromís”. 


Perfecto Benavent, davant eixe desconeixement de la realitat, li va haver d’informar: que dels 4.700 euros de recaptació en el 2014, en el 2017 s’havia passat a 15.700 euros, i de 33 abonats que tenia l’aparcament en el 2014, eren 63 a finals del 2017. Vore les gràfiques.

Per tant: en l'etapa en que la responsabilitat d'Hisenda ha sigut de Compromís hi ha hagut un increment en els ingressos del 334% i un increment en els abonats del 190%. Nosaltres pensem que qualsevol persona, que entenga i/o sàpiga un poc de números i xifres, no s'atreveix a qualificar aquestes dades de fracàs de gestió de Compromís. Alguns regidors s’ho haurien de fer vore i més si han ocupat càrrecs en governs municipals abans de dir algunes coses en els plenaris. 

Perfecto Benavent encara anava més lluny: li va preguntar quina era la proposta que tenia per a fer més viable l’aparcament, mentre li recordava que mai l’havien poguda escoltar en un plenari ni en comissions. "Diga'ns quina és la seua proposta de millora de gestió".  No va obtindre resposta del portaveu socialista,  ni pensem que la tindrà mai. 

L'alcalde també li va prometre estudiar la proposta que té... si la presenta!

Siga com siga i en resum, usant la paraula de moda per a casos així, un "zasca" impressionant.

Aquesta 2a part es completa amb la 1a part que vam publicar ahir. Enllaç