L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 12 de març del 2018

PLENARI DE MARÇ 2018: La depuradora està a l'espera del que diga Confederació, depenent de M. Rajoy



 La nova depuradora espera que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, entitat estatal que depén de govern de M. Rajoy, es digne a dir la seua sobre el projecte que ja mesos li ha presentat l'Ajuntament. Dalt hi ha un plànol d'ubicació i les canalitzacions.

Compromís li va dir respondre això al PP i també li va recordar que si no tenim depuradora és perquè l'anterior Generalitat, governada pel PP, es va negar a construir-la a pesar de tindre firmat el conveni d'execució amb l'Ajuntament.

 La depuradora és un dels temes més recurrents dels plenaris i sol tornar a aparèixer gràcies a l’interés del PP de voler fer creure que Compromís no ha mogut un dit en set anys. Es porten dos anys d'explicacions sobre la depuradora en els plenaris i és més que evident que la portaveu del PP no vol assabentar-se del tema. Res estrany, perque en els plenaris li diuen que ha de callar, no interrompre i escoltar quan és el torn d’un altre regidor i tampoc fa cas.

Nosaltres ací en la Cotorra ho hem explicat moltes vegades. I ho farem sempre que calga: a vore si hi ha sort i també ens llig la portaveu i s’assabenta dels fets.


Firma del conveni de depuradora que després la Generalitat anterior es va negar a construir


Paroles, paroles i molts anys perduts dels anteriors governs 

És un fet indubtable: el PP va perdre 12 anys en la primera depuradora. Ho expliquem. La nova depuradora es planteja en el 2002 dins del procés del PGOU. Però passaren els anys i els govern populars anteriors no la impulsaven.  L’any 2009 enmig d’un gran aparell de propaganda es firma el conveni de construcció amb la Generalitat, que pagaria els 37 milions del cost.

El cartell va estar exposat en l’Ajuntament mesos i mesos.  Però arribem al juny del 2011, i amb el canvi de govern... ¡sorpresa!. El PP no  hi havia redactat res, cap document de la depuradora. Només posar el gran cartell a l'Ajuntament.


Només un cartell vam tindre de la depuradora del PP

El nou govern presidit per Jordi Joan va adjudicar a l’UTE Abakal-KM la redacció del projecte. A finals del 2012 el projecte acabat es lliurat a l’EPSAR de la Generalitat perquè l'informe.

I ara ve...  la grossa!!! A l’agost del 2013, la Generalitat del PP diu que suspén els tràmits del projecte i que no construirà la depuradora. Escusa: no hi havia diners. Sembla ser que els diners de les depuradores estaven dins dels 148'75 milions d'euros que l’EPSAR es va gastar en obres i serveis de la Copa de Amèrica i l’Expo de Zaragoza 2012.

Normal i lògic que la portaveu no vulga assabentar-se. Els diners gastats i el treball del  govern municipal  de Compromís tirats al fem. Gràcies al PP!


Compromís redacta el projecte d'una nova depuradora més realista. 

Compromís en proposa una de nou, la segona, realista i d'acord amb la situació urbanística del poble. Un segon projecte que ens va costar 52.000 euros: és el que ja està presentat de fa temps a l’espera del que diga la Confederació de M. Rajoy.

Però Tavernes no ha parat i va fent faena: es redacta el Pla Especial i es tramita el document d’expropiació i adquisició dels futurs terrenys en el Tancat (polígon 40), entre la séquia de la Bova i el riu Vaca. 
 
Firma del contracte de redacció del nou projecte de depuradora
Senyora portaveu: Com li acabem de demostrar i explicar, Compromís fa set anys que treballa en la depuradora: Va treballar en la que Generalitat del seu partit es va negar a executar, mentre el PP de Tavernes va callar i no va protestar. Ara estem en la segona, i pendent del que diu la Confederació, on mana el seu partit. 

L’alcalde li ho va demanar en el plenari: a vore si ajudava en la Confederació, on mana el seu partit, i s’acceleraven els tràmits. Ho farà? Estem segurs que no. A la portaveu i al seu partit només volen i els interessa que el govern de Compromís no faça res, encara que Tavernes s’enfonse. 

I com se sol dir “a los hehos nos remitimos”: cap d’ajuda del PP de Tavernes en el tema del riu Vaca, cap ajuda per reparar els camins del riu, cap ajuda en l’electrificació del Golfo i sectors de la platja, cap ajuda en millorar la Goleta.

I és el que hi ha, i el poble ho sap. Per molt que vulga confondre i fer creure que un burro vola. Ho hem explicat moltes vegades, i ho farem sempre que vostè o el seu partit se n’isca amb fets i afirmacions que no són veritats.