L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de març del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Una vegada més rebatem la mala informació.


L'Ajuntament ha aprovat contractar un servei de conservació, neteja i manteniment de zones verdes i enjardinades del poble i platja. Un contracte de 4 anys amb dos possibles de prorroga per valor de 2 milions. 
La noticia del plenari la publica avui un diari comarcal, pensem que totalment desafortunada i amb poc de rigor envers als lectors. Només se centra en els jardiners que s’haurien pogut contractar, sense fer altres valoracions ni explicar res als lectors del contracte. Hi ha més, molt més que no es diu. Anem a informar i rebatre la mala informació.

Per començar es indica que “se aprobó en un pleno de urgència”. Res més lluny de la realitat: en el ple ordinari de març. I sí el punt va entrar per urgència, cosa perfectament legal i reglada, hi havia un motiu ben justificat i es va explicar: feia molt de temps que tots els grups tenien tota la informació i si ara es presentava per urgència és perquè demà, dia 9, el ministeri canvia la llei de sistema de contractes per llei. D’això, res se’n diu.

Tota la crònica està muntada, al nostre parer, amb l’únic i exclusiu objectiu de parlar dels jardiners. Sembla ser que es vol fer creure que tres jardiners costaran eixos 2 milions pels anys de contracte. I això està ben lluny de la realitat.

Les bases del contracte ho especifiquen. Ja és rar que amb la de coses que li diuen els veïns, eixes no li les han xivat. Cal llegir-les per tant abans d'informar. La concessionaris s’ha de dedicar, com és lògic, a totes les tasques pròpies de jardineria: regs, segues, retall de bordes, eliminació de males herbes, adobat, tractament fitosanitaris, podes d’arbres i arbustos, reposició d’arbratge, etc. etc. en totes les zones verdes i enjardinades de Tavernes i platja.

Però, a més a més, hi ha moltes altres. El plec de condicions imposa a la concessionària, que s’ha de fer càrrec també d’una altra sèrie de treballs, alguns no específics de jardineria, i eixos són els que realment van pujar el preu del contracte. Entre les obligacions que assumeix l’empresa i de les quals el diari no diu res, en citarem algunes del plec de condicions:

- Instal·lar el reg de les zones verdes i enjardinades
- Adequar la nau que tindrà com a magatzem, posant vestidors i oficines
- Repoblar els espais buits dels escorcells i jardineres
- Canviar totes les plantes i arbres que presenten mal estat
- Reparar tots els escorcells i jardineres en mal estat
- Convertir en “pisables” els 239 escorcells que estan buits
- Retirar les 70 palmeres que hi ha en mal estat o perill de caure
- Instal·lar 1000 metres de gespa artificial en el lloc que indique l’Ajuntament
- Instal·lar 60 panells informatius en les zones verdes i enjardinades

Com es pot vore i deduir, no és solament pagar el sou de tres jardiners ni la jardineria, sinó que hi ha afegits una sèrie de tasques que repetim, el diari ni diu ni explica.

Arreglar voreres i escorcells

Potser el més interessant, i més car pel que suposa obres afegides de construcció, és eixe punt d’eliminar o arreglar eixos 239 escorcells per augmentar la seguretat viària dels vianants, i que suposarà també arreglar moltes voreres en mal estat.

Solucionar els problemes dels 239 escorcells, implica també executar un total de 239 actuacions d'obra i construcció en les voreres de la ciutat, com sabem moltes alçades per les arrels dels arbres. Però això no es diu. Nomes cal llegir el plec de condicions per saber que eixos treballs es faran per millora de pas per les voreres i augment de la seguretat dels vianants.


Una altra cosa interessant és la instal·lació inicial de 1.000 metres de gespa artificial, cosa que es farà en els llocs que l’Ajuntament determine i que suposem serà millora en els espais de jocs infantils majorment a semblança com s’ha fet en el Passeig de Lepant. I també eixa instal·lació de 60 panells informatius en les zones enjardinades.

Arribats ací, els nostres lectors poden deduir que en el plec de condicions el que menys importància té son els sous dels jardiners, encara que hi ha qui es pensa que els vallers i valleres som bojos i ens vol creure que eixos 2 milions de contracte son per a pagar jardiners.


Cal un poc més de respecte al lector i més imparcialitat i objectivitat en la informació. No ser ferramenta a favor d’un partit polític dels ciutadans, amb una falta d’ètica periodística.

Ho hem dit moltes vegades: el posicionament clar i ben definit cap a un o altre partit del poble cal deixar-ho per als blogs locals. I ja n'hi ha prou, de blogs, en el poble, no ens cal la competència de ningú.

Les opinions expressades son les nostre i de ningú més

5 comentaris:

Anònim ha dit...

A eixe personatge no li se pot dir que no manipule i diga tantes mentires. No pot vore a Compromís i aixo fa que no diga cap de veritat.

Anònim ha dit...

Sempre igual. Veritats a mitges i des del seu prisma per a crear polemica, pero que voleu, si escriu on escriu! I despres, tots coneixem la seua ideologia. Esperem que quan ja siga oficial que va en les llistes del partit de Rivera, deixe de publicar noticies, almenys d'ambit politic perque molt etic no crec que siga. Ja vorem, perque no deixa mai de sorpredre'ns. A vore d'on puc traure.

Anònim ha dit...

Com sabem que esta es real?? Potser també estiga manipulada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vosté sap que es real per les dades que donem del plec de condicions ( ¿o creus que tot això de 239 escorcells, 70 palmeres, 1000 metres de gespa i 60 panells ens ho hem inventat?) i perquè sap que quan donem informació, dades i xifres les donem contrastades i comprovades.
Ara com es diu per Tavernes, si no s'ho creu vaja a buscar-ho.

Anònim ha dit...

Jordi ja s'ha oblidat de les reunions a la Casa de la Cultura?
Son les coses que porten les majories absolutes.