L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 18 de març del 2018

Les falles celebren l'ofrena amb gran solemnitat


 
Fa pocs minuts que ha acabat l’acte de l’ofrena a la patrona valenciana, la Mare de Déu dels Desemparats, celebrat al llarg de la vesprada i la boqueta nit, i de la qual us oferim unes imatges.


 Potser siga l’acte col·lectiu més multitudinari de les falles valleres en comptar amb la participació de la pràctica totalitat  dels fallers i falleres de les comissions de les sis falles, fallera major de Tavernes i Cort d’Honor. La desfilada ha durat més de deus hores i mitja i ha congregat un bon grapat de  veïns i veïnes pel Carrer Major i Plaça Major.

 

Les falles com és tradicional han desfilat segons l'ordre de les presentacions i la Junta Directiva de la Federació de Falles de Tavernes ha estat l'última en fer l'ofrena acompanyant a la fallera major de Tavernes, per la fallera major de Tavernes, Begoña Bononad, i cort d’honor, a qui han acompanyat la regidora de festes, Encar Mifsud, en representació de l’Ajuntament, i  president de la FdeF, Carlos Merenciano.



Com a novetat una nova estructura per posar els rams de flors, de forma piramidal, i la ubicació que ha estat el situar-lo enmig de la plaça Major, com podeu observar a les imatges. 



La milloria del dia respecte a jornades passades ha contribuït a que molts vallers i valleres hagen acudit a presenciar l’ofrena, encara  que al final ha començat a refredar.

  
 I demà el dia gran de les falles amb actes com la missa dedicada al patró Sant Josep pel matí; la tradicional mascletà sobre les 2 de la vesprada i la cremà de les falles, primer les infantils i ja per la nit les falles grans, en ordre invers al premi aconseguit com és tradicional.