L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 964

PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 12.377

divendres, 2 de març de 2018

L’Ajuntament premiarà les falles per l’ús del valencià

 
Els premis de l’Ajuntament de Tavernes  a l’ús del valencià van dirigits a les sis falles de la ciutat, que poden optar a guanyar algun del tres premis que es repartixen. El primer premi i banderí acreditatiu serà de 1.000 euros. El segon premi i banderí acreditatiu, de 600 euros. El tercer premi i banderí acreditatiu, de 300 euros.
 
La regidora de Promoció Lingüística, Bea Ferreres, ha manifestat que el govern de Compromís "està compromés amb la promoció i normalització del valencià en tots els àmbits”.

La regidora ha indicat que el govern municipal "és conscient que les falles són un factor molt potent de difusió; per això volem valorar i premiar la implicació de tot el col·lectiu faller de la ciutat per a fer que el valencià siga la llengua del món fester”. 

Bea Ferreres ha lloat l’esforç que duen a terme les falles per a normalitzar l’ús diari del valencià en la festa fallera. "Les falles de Tavernes estan sempre entre les millors de tota la província pel que fa a l'ús de la llengua i la normativa, i volem que seguisca així”.

El jurat valorarà l'ús i el nivell del valencià en la retolació de la falla, en el llibret faller, en la retolació del casal i en les xarxes socials. El jurat estarà format per un membre designat per la regidora de Promoció Lingüística; un membre nomenat per la Federació de Falles Junta Local Fallera i pel dinamitzador lingüístic de l'Ajuntament. El termini de presentació del llibret faller finalitza a les 14 hores del dia 9 de març de 2018, i s’hauran de lliurar en el Gabinet Municipal de Normalització Lingüística.