L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 14 de març del 2018

L'Ajuntament obrirà una borsa de treball per a contractes de la piscina d'estiu



L'Ajuntament canviarà el sistema de contractació de personal de la piscina d'estiu gràcies a que ha superat els problemes econòmics deixats pel PP. La bona gestió de Compromís, ha fet que Tavernes no estiga afectat per cap Pla d’Ajust  restrictiu i es podrà contractar a través d'una borsa municipal per a treball de tres mesos en la piscina d’estiu.

El regidor de Compromís, Josep Llácer, ho va informar ahir en manifestacions a la premsa. I li recordava al PP de Tavernes que, quan ells governaven, era costum i pràctica facturar a empreses amb contractes fraccionats. I estaríem parlant de contractes alguns amb quantitats sobre els 1’5 milions, altres sobre el mig milió, i més i més. 

El passat plenari l’alcalde Jordi Joan va explicar que “no hem portat l’informe d'Intervenció al plenari perquè estem pendent de més informes d'Intervenció”.  Doncs això.


La història 

El juny del 2011, el nou govern municipal format per Compromís, PSOE, EU es va trobar amb la sorpresa que el PP no havia preparat res per a contractar el personal de la piscina municipal. 

I com que un expedient de contractació tarda mesos, i s'arribaria sense concloure'l a finals de l'estiu, la solució per donar servei als veïns de Tavernes i obrir la piscina va ser, per procediment d’urgència, fer un contracte menor de servei, sobre els 10.000 euros, a  una empresa empresa local. Eixe contracte no va tindre mai cap reparo ni avis de possible il·legalitat de la Intervenció Municipal.  

El PP ara, al cap de set anys,  acusa de fraccionar contractes i diu que en aquesta empresa local treballa un germà de la regidora Llum Sansaloni. Senyora portaveu: el govern anterior del PP ja la contractava i Llum Sansaloni ja era regidora municipal. ¿Abans sí es podia i ara no?

Totes les empreses del poble tenen una o altra relació amb regidors o familiars. Faça-s'ho mirar. Però com que tots no som iguals, no farem com vosté i no direm d'empreses que han treballat o treballen per l'Ajuntament i tenien amos, socis o treballadors emparentats amb el seu partit. ¿Entesos?

Vosté hauria de saber que l'ordre del 2012 del Ministeri d’Hisenda prohibia a l’Ajuntament (afectat pel Pla d’Ajust per la nefasta gestió econòmica del seu partit, el PP) fer cap contracte de personal. I es va haver de renovar el contracte de servei. Una renovació feta sense cap informe en contra d’Intervenció ni de la Secretaria Municipal. I ara diuen que això és fraccionament de contracte. 

I ha de quedar clar: mai el contracte de servei de la piscina d’estiu va tindre un informe en contra d’Intervenció,  ni de cap altre òrgan municipal. I són qui devien d’haver informat o avisat de la possible il·legalitat. 

També cal saber que el contracte no ha sigut mai de més diners que si l’Ajuntament hagués pogut contractar el personal ell mateix. Però la contractació de personal directa la prohibia el decret del Ministeri d’Hisenda del govern de Rajoy com ja hem dit.

Els set anys de contracte pel sou del personal de la piscina d’estiu ha costat 66.000 euros. I a Tavernes tot el món sap que allí eixes persones han treballat els tres mesos d’estiu. Ho han vist milers i milers d’usuaris que han pogut usar la piscina gràcies a eixa gestió i contracte. 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Pot ser siga el moment de fer ara allò que per prudència no va voler fer fa set anys el tripartit del 2011. I que d'una vegada ens informeu de tots els xanxullos del PP, començant per la piscina i la seua adjudicació, seguint pel parking i acabant amb la gespa del camp de futbol, a mes de tots els fraccionaments que, diu Llacer, hi havia.
I si no han prescrit, a la fiscalia.