L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 6 de març del 2018

ACTUALITZADA: La Generalitat dona a conéixer els premis de l'ús del valencià


La Generalitat, a través de la Conselleria d'Educació, ha informat a cada falla local la decisió presa per la comissió qualificadora dels premis destinats a la promoció de l'ús del valencià en les falles.  Dalt hi ha la carta remesa a la falla Portal, on també s'informa de l'acte de lliurament de premis, que serà el dia 13 de març a les 16'30 hores a l'Auditori del Palau de les Arts "Reina Sofia" de València.
El resultat quan a les falles de Tavernes és el següent:

Portal de Valldigna      9é premi
Cambro      24é premi
Passeig      38é premi
Via      44é premi

Han quedat fora enguany la falla La Dula i Prado, amb la qual cosa la nostra localitat no ha pogut repetir l'èxit de passades edicions, quan totes les falles havien estat premiades. De tota manera cal donar l'enhorabona a totes les falles pel treball fet i per la qualitat dels llibrets.

El premi aconseguit per la falla Portal podem considerar-lo com a molt important (té una dotació de 1.800 euros) i no per la quantitat sinó per quedar en nové lloc entre totes les falles del País Valencià que es presenten als premis. En altres edicions la falla Cambro va obtindre uns meritoris 4t. (2007) i 6é (2006) lloc mentre la falla Passeig també va obtindre en una ocasió el 7é premi, la qual cosa demostra la qualitat dels llibrets de les falles valleres en aquests premis a l'ús del valencià. 

I com que la ciutat ja comença a oldre a pólvora fallera i es nota l'ambient prefaller, cal dir que en aquests moments s'està preparant al vestíbul de la Casa de la Cultura l'Exposició del Ninot, que s'inaugurarà demà per la vesprada, quan podrem també conéixer els ninots indultats, major i infantil, d'enguany.

TOTES LES FALLES PREMIADES




3 comentaris:

Anònim ha dit...

"Posats a recordar...podríeu recordar que la falla cambro compta en el seu palmares amb un 4t premi i un 7e." Lo qual dóna a conèixer el gran nivell de les falles de tavernes en l'ús del Valencià.

Anònim ha dit...

També obtingué la Falla Cambro el 4rt premi al 2007, cosa que ningú ha arribat fins a aquest premi tan alt. No estaria de més dirho també. Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, així és. I ja ho hem corregit.
Gràcies i disculpeu. No podem tindre-ho tot en el cap.
No hi ha hagut cap intenció de menysprear la tasca que feu.