L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 31 de març del 2018

Els veïns estem pagant 1 milió d’euros en el rebut de l’aigua potable per compensar la mala gestió del PP





Els veïns de Tavernes, quan arribe el 2026,  haurem pagat 1 milió d’euros més del que ens correspondria dins del rebut de l’aigua potable. Tot perquè el PP no va fer cas dels informes d’Intervenció i no va comptabilitzar com a préstec uns diners que li van demanar a Aquagest, l’empresa de l’aigua potable. Remarquem: aquests diners no tenen res a vore amb els 2 milions del cànon que també li van demanar. 

La decisió la van prendre sense comptar amb la corporació, ni passar pel plenari, ni fer cas de l’informe d'Intervenció, que ho deia ben clar: no és una inversió, és un préstec. I es preguntareu: per què van prendre eixa decisió en contra dels informes tècnics? 

Perquè: 
1) Si es comptava com a préstec, el deute i la ràtio d'endeutament, que ja estava pels núvols, augmentava més encara. No els interessava .  
2) Si era un préstec,  els diners d'Aquagest els havia d'aprovar el plenari, no l’alcalde ni el govern del PP.

I la manera com anaven a tornar-ho, també ho van decidir: que Aquagest augmentara el rebut de l’aigua potable. Un milió que hem estat pagant, encara paguem i pagarem els veïns fins l’any 2026.

Eixa decisió es va recórrer a la justícia i anys després el Tribunal Superior de Justícia va fallar en contra del PP.  La sentencia no deixa dubtes: van cometre una irregularitat perquè el milió d'euros no era una inversió, era un préstec i així s’havia d'haver considerat en la comptabilitat municipal. I encara més, s'havien envaït les competències del plenari. 

Una més del PP. I se suma amb la del cànon prèviament cobrat, també fins el 2026, i que tots els anys són sobre els 200.000 euros que el govern actual no cobra, o al pagament de la taxa de fem de Diputació, que ells van cobrar, però no li ho van abonar a la Dipu, i ara estem pagant-ho.