L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 31 de març del 2018

El passeig el destrossaren, els refugis desapareixeren... però ara tenim un sequer o un bon solarium.



Llegíem diumenge en el “Levante-EMV” que Gandia ha demanat subvencions a la Diputació i a la Generalitat per promocionar els refugis del Prado i la Peixateria, dins dels espais de memòria històrica (Llei de Memòria Democràtica Valenciana, apartat de la Llei de Patrimoni Valencià, que recull el patrimoni bèl·lic).

L'objectiu: potenciar les visites que des de fa uns mesos ja es realitzen als refugis amb la participació d’operadors turístics i hotels de la ciutat gandiana. I no és Gandia només. També han fet aquesta aposta cultural, patrimonial i turística Alcoi, Xelva, Pobla del Duc, València...

Aquest interés contrasta amb la situació de Tavernes, on el govern actual de la ciutat, no podrà fer res per potenciar i donar a conèixer aspectes de la vida de la ciutat en aquell període històric. I tot perquè les restes dels refugis de la guerra civil, que ocupaven bona part del subsòl del Passeig del País Valencià, se les va “carregar” el govern del PP quan va construir l’actual aparcament.

Obres de l'aparcament: ací hi havia un refugi de la guerra

Les obres van acabar d’ensorrar el que quedava. Segons es va dir aleshores com a justificació de l’acció, un informe havia determinat que allí no hi havia res de valor, ni digne de ser conservat. 


L’actuació del PP va facilitar perdre una part del nostre patrimoni històrico-cultural i també l’oportunitat d’explicar a les noves generacions aquells anys de la nostra història. Tot per un aparcament que Tavernes mai havia demanat ni en tenia cap necessitat. 

La destrossa del que quedava dels refugis, es va acompanyar amb la desfeta i desaparició de una gran zona enjardinada de Tavernes, el pulmó verd del centre de la ciutat. I vam passar a tindre un sequer, de calor roent, on els arbres no creixen ni creixeran perquè el terra de formigó del sostre de l’aparcament ho impedeix i perquè els  cossiols no admeten arbres grans que donen ombra. Encara que també es pot usar per a solàrium i fer bronza.

Aquestes dues imatges, i la de dalt de tot que obri la notícia, ens permeten saber quin passeig arborat teníem abans que se'l  "carregaren" per un aparcament que ningú va demanar ni volia, només ells.

I damunt de les destrosses, vam pagar 2 milions a l’empresa i ara paguem el que ens costa de mantindre. La “broma” del PP ens va costar i encara ens costa molts euros i maldecaps als vallers i valleres. I no tindre un passeig com cal.

I quan ens assabentem que, en hora i mitja de discurs en un bar de la plaça, l’única cosa que digueren com a programa de Tavernes és que volen tornar a governar ens preguntem: Per a què? Per a fer una nova "empastrà" com en el passeig i l’aparcament, o com en la piscina coberta? O per a tornar a deixar en la ruïna l’Ajuntament?.

 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara mateix senc rabia,quina llastima xe,era un passeig molt digne

Anònim ha dit...

Magradava molt el paseig anterior, pero hi ha que dir que no hagueren dexat al poble vore els refugis ningun dels governs, i la picina tots sabem que jordi juan no vol obrirla per donar-li guerra al pp i res mes, son negosis com tots els que apleguen a lalcaldia

Anònim ha dit...

De un bon passeig, ara tenim una obra que li ha costat al poble casi dos millons, sense ningún trellat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Menuda bestiesa, amic anònim.

Després d'haver explicat mil vegades que el tema de la piscina està en mans del jutge des del 2011 i que el jutge no ha dictat encara cap resolució i per tant la piscina no pot passar a mans de l'Ajuntament, ni acabar-se ni obrir-se, ens vens tu amb aquestes bovades.

Ací tens un enllaç de l'última explicació de la situació de la piscina donada al plenari, repetim, una explicació al plenari, eh? no a la gent d'un bar.

A vore si t'animes i ho lliges. Encara que siga per saber alguna cosa del teu poble.

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2018/01/plenari-de-gener-2018-lalcalde-fa-una.html