L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 22 de març del 2018

El govern municipal destinarà 2 milions en millora de zones verdes i jardins



Tavernes millorarà tots els jardins i zones enjardinades de Tavernes amb un pla especial que destinarà 2 milions d’euros els pròxims 4 anys amb l’objectiu de canviar totalment la imatge dels jardins i la mateixa ciutat. 


Compromís va ser l'únic partit en votar a favor del pla especial que s’executarà mitjançant una contracta per a dur a cap el servei de conservació, neteja i manteniment dels jardins i zones verdes de la ciutat i la platja. 


La regidora de Contractació, Llum Sansaloni, de Compromís explicava que el contracte contempla totes les reparacions d’escorcells i zones de vorera que estiguen afectades per les arrels dels arbres. L’objectiu, tal com indicava la regidora, és canviar la imatge de la ciutat amb una millorar global dels espais verds i enjardinats.

Imatges de la zona enjardinada del Passeig Colom.

L'empresa que guanye per concurs la concessió es dedicar a totes les tasques pròpies de jardineria: regs, segues, retall de bordes, eliminació de males herbes, adobat, tractament fitosanitaris, podes d’arbres i arbustos, reposició d’arbratge, etc. etc. tant en les zones verdes i enjardinades de Tavernes com a la platja.

Però, el més interessant és el conjunt de treballs a fer a banda, alguns no específics de jardineria, sinó mes bé d'obres i construccions, cosa que augmenta el valor del contracte. 
Així, l'empresa entre moltes altres més que es contempla en el ple de condicions assumirà:

- Instal·lar el reg de les zones verdes i enjardinades
- Adequar la nau que tindrà com a magatzem, posant vestidors i oficines
- Repoblar els espais buits dels escorcells i jardineres
- Canviar totes les plantes i arbres que presenten mal estat
- Reparar tots els escorcells i jardineres en mal estat
- Convertir en “pisables” els 239 escorcells que estan buits
- Retirar les 70 palmeres que hi ha en mal estat o perill de caure
- Instal·lar 1000 metres de gespa artificial en el lloc que indique l’Ajuntament
- Instal·lar 60 panells informatius en les zones verdes i enjardinades


Millorar i arreglar voreres i escorcells

Les obres afegides de construcció serviran per eliminar o arreglar 239 escorcells, amb la qual cosa s'augmentarà la seguretat dels vianants, i suposarà també arreglar moltes voreres en mal estat.

Solucionar els problemes dels 239 escorcells vol dir executar 239 actuacions d'obra i construcció en les voreres de la ciutat, com sabem moltes alçades per les arrels dels arbres.


Una altra cosa interessant és la instal·lació com a mínim de 1.000 metres de gespa artificial, cosa que es farà en els llocs que l’Ajuntament determine i que suposem serà millora en els espais de jocs infantils majorment a semblança com s’ha fet en el Passeig de Lepant. Alhora s'instal·laran 60 panells informatius en les zones enjardinades.

L'Ajuntament ha estat treballant en els últims temps en la confecció d’un catàleg de zones verdes i enjardinades, fins ara inexistent, per tal de determinar les necessitats existents. Tavernes disposa ara per primera vegada d’un catàleg general de zones, amb les especies i demes vegetals de cada lloc, la qual cosa permet determinar necessitat i temps de podes, adobaments i altres treballs.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot i que hi hauran moltes coses a millorar,
no estaria gens malament que arrelaren el passeig dels sequers.
ara és un arenal sec ple de pols.
No li vindria mal un poc de brossa i algun aïllament de la carretera.