L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 15 de març del 2018

Compromís afirma que el PP menteix i manipula l'informe d'Intervenció




Compromís ha rebutjat les acusacions fetes per la portaveu del PP en el sentit que el govern municipal va ocultar un informe d’Intervenció  i li recorda que Jordi Joan, alcalde de Tavernes, ja li va explicar en el plenari que l’informe no s’havia dur a eixa sessió perquè “la secció d’intervenció està redactant uns altres informes que aportaran més informació al respecte. Quan tots estiguen completats, es duran a la següent sessió plenària”. 

La portaveu popular disposa del informe de fa més d'un mes, cosa que tira per terra la seua acusació de que s'ha amagat l'informe, i se li va explicar que el govern de Compromís ha demanat altres informes de contractes per disposar d’una informació més amplia i completa amb la voluntat de corregir qualsevol incorrecció en els procediments de contractació.

Compromís assenyala en nota de premsa que el procediment de contractació del servei de consergeria de la piscina municipal d’estiu és el mateix de fa anys, i no ha rebut cap objecció per part de la secció d’intervenció.

La regidoria d’esports, segons afirma Compromís, ha presentat en aquests anys a la secció de personal la contractació de personal per al servei de consergeria i si no s'ha dut a cap és perquè el departament de personal sempre ha donat una resposta negativa: 

1. per les dures condicions que el Ministeri d’Hisenda imposa en la llei d’acompanyament de pressupostos a la contractació de nou personal en l'Ajuntament, que ho fa impossible. 

2. per l’estat ruïnós deixat per la gestió econòmica del PP, que ha impedit contractar nou personal per borsa de treball municipal. Aleshores, el govern municipal ha hagut de recórrer a una empresa externa per a cobrir el servei i poder obrir la piscina d'estiu.



Compromís confirma que la regidoria d’esport ha realitzat en aquests anys les propostes de despesa i ha pagat el contracte amb l'empresa externa i mai s’ha rebut cap advertiment d'Intervenció d'una possible il·legalitat. També remarca que el contracte mai no ha superat el cost de contractació directa per part de l’Ajuntament.

No obstant això, la millora econòmica de l'Ajuntament i la reducció del deute, del 125% que va deixar el PP al 65%, duta a cap per Compromís és la que permet iniciar enguany la contractació a traves de la borsa de personal d’oficis múltiples municipal, un expedient que es prepara actualment.

I afegim nosaltres que tots eixos detalls són sobradament coneguts per la portaveu popular, s'han parlat en molts plenaris al llarg dels darrers anys, però queda clar que el seu objectiu no és altre que crear dubtes als veïns sobre la gestió de Compromís a traves de la manipulació d'uns fet que, com diuen les respostes de la secció de personal, són imputables a la situació econòmica que ells van deixar en l'Ajuntament. 

Una gran diferència amb les pràctiques del PP 

Compromís recorda que quan el PP era govern municipal, hi havia empreses que facturaren valors fins a 1'5 milions de manera fraccionada en contractes adjudicats a dit. Eixa pràctica la seguia el PP en diversos serveis, alguns amb xifres de centenars de mils d'euros, molt significatives i que superaven en molt la quantia límit legal dels contractes menors.

La nota acaba remarcant que l’empresa que ha prestat el servei de consergeria treballa amb l’Ajuntament des de l’època en què el PP governava a la ciutat, amb facturació durant els governs populars molt més superior que amb el govern de Compromís.

Segons la nota de premsa de Compromís