L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 26 de febrer del 2018

Tavernes és el seté municipi més transparent del País Valencià de més de 15.000 habitants





L’Ajuntament de Tavernes és el seté municipi més transparent del País Valencià de població major de 15.000 habitants.

No ho afirmen nosaltres, ni el govern municipal: Ho afirma Dyntra, una plataforma-ferramenta basada en les dades públiques, que té com a objectiu mesurar la informació als ciutadans i comprovar el grau de transparència en la gestió municipal. La plataforma, que és independent, es defineix com a no partidista i objectiva i des de fa uns anys elabora els llistats de transparència en base a uns "items" establerts per la mateixa plataforma.

L’alcalde Jordi Joan en el passat plenari afirmava que “Tavernes està entre les ciutats valencianes més transparents” i va recordar el compromís del govern municipal amb la transparència i com l’Ajuntament ha rebut distincions en aquest apartat. També  remarcava que, amb  Compromís, els ciutadans valler tenen un Ajuntament amb parets de cristall.

L’alcalde recordava que, des que governa Compromís, Tavernes ha estat ocupant sempre els primers llocs en el llistat que facilitat Dyntra. Fins i tot assenyalava que l’actual seté lloc podria considerar-se com a provisional perquè  molts paràmetres que s'acompleixen no han estat considerats, cosa que s’ha posat en coneixement de la plataforma.

Així Jordi Joan confirmava que han enviat una carta perquè rectifiquen alguns conceptes, donat que hi ha “items” no valorats a pesar que l’Ajuntament sí que els compleix, amb la qual cosa Tavernes podia assolir un lloc superior, que ha ja ocupat en altres ocasions.

Tavernes acompleix 86 dels 152 indicadors en que treballa Dyntra, però una simple visita al web de Dyntra i al municipal permet afirmar que, com afirmava l'alcalde,  en són molts més. Així l’empresa no ha considerat “items” com la retransmissió dels plenaris en directe, la publicació de les preguntes de control de l’oposició,  l’existència d’una ordenança municipal de transparència, les despeses per dietes i viatges, les retribucions per assistència a plenaris i comissions, l’inventari de bens, el pla d’igualtat de gènere, diguem aquests per citar-ne només alguns,  que s'acompleixen i farien que Tavernes ascendirà en el llistat.

Tal com hem dit en moltes ocasions, una de les preocupacions majors del govern de Compromís ha estat sempre informar de tota la gestió municipal, cosa que es fa amb un web molt complet, que no té res a vore amb les existents amb altres governs o la publicació dels BIMs o fins i tot la posada en marxa de la mateixa ràdio municipal per trencar l'opacitat d'anteriors governs.

Elaboració pròpia