L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de febrer del 2018

L'oratge: Avui i demà s’esperen els dies i les nits més gèlides fins ara.



El fred que regna en el País Valencià continuarà els pròxims dies amb temperatures extremadament baixes. Aquest fred ha fet, com veieu en la fotografia, que els cims de les muntanyes més altes de la Valldigna es mostraren enfarinades.

La situació meteorològica canvia a partir d'avui, tot perquè  la baixa pressió  s'allunya cap a l'est, al golf de Gènova, mentre  l'anticicló atlàntic comença a penetrar en falca dins de la península. El descens de les pluges portarà les que podrien ser les nits més gèlides d'enguany, i de molts anys.

AEMET indica que ens esperen tres dies d’un fred intens que comença avui dijous, amb cels ben rasos sobre el territori valencià i amb la neu relativament a prop. L'entrada des d'aquesta passada  nit de vent procedent del nord i l'oest (l'altiplà està completament nevat), provocarà un notable descens tèrmic, encara major en la matinada del dijous al divendres, amb temperatures inferiors a -6 graus en zones de l'interior i pròxims als 0 graus en el litoral.

La cota de neu se situarà entre els 200 i 400 metres, encara que "puntualment pot ser més baixa", segons la predicció del temps elaborada per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

L'alerta groga per baixes temperatures es va activar aquesta passada mitjanit i fins a les deu d'aquest matí i tornarà a entrar en vigor a la pròxima mitjanit fins al divendres a les 10.00 hores. Les temperatures màximes es quedaran entorn dels 10º C o fins i tot sobre els 5º C segons zones. En la costa el termòmetre no depassarà els 0ºC  i les màximes estaran en  els 10 graus.

Si des de fa una setmana hem patit fred al País València pel temporal de vent, pluja i neu, totes les  previsions diuen que el pitjor del fred encara està per arribar. Si es compleixen,  l'hivern mostrarà avui i demà la pitjor cara gelades per  tota Espanya.

Elaboració a partir de les informacions d'AEMET