L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 9 de febrer del 2018

Commemoració del Dia de l'Arbre, demà dissabte, amb repoblació de la senda de les Creus


Tavernes repoblarà l’inici de la senda de les Creus demà dissabte, dia 10, amb motiu de la commemoració del Dia de l’Arbre. L'activitat busca també la conscienciació en la conservació de l’entorn i la defensa de la biodiversitat.

La Regidoria d’Esports i Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Centre Excursionista, Protecció Civil, el Grup Scout La Valldigna, ha organitzat una activitat de repoblament de les muntanyes de Tavernes en commemoració del Dia de l’Arbre.

L’eixida serà demà dissabte, 10 de febrer, a les 9.30 hores, des del poliesportiu municipal fins arribar a la zona prevista de repoblació, entre el mur de defensa i l’inici de la senda de pujada a les Creus i les Fontetes de Cantuts. 

Una imatge de l'activitat l'any passat

La repoblació dotarà amb el tems d'una vegetació arbòria que serà una barrera natural per a evitar l’erosió i frenar una possible solsida de roques. A més, dotarà les muntanyes de vegetació d’altura amb la qual es facilita l’aparició de noves espècies que enriqueixen la biodiversitat de la zona.

L’Ajuntament proporcionarà plançons de pins, roures, arbocers, carrasques, i també ferramentes per a plantar-los i aigua per a regar-los. L'activitat està oberta a tota la població de Tavernes, grans i menuts, però cal tindre en compte que els menors de 8 anys han d’anar-hi acompanyats. 

L’objectiu de l’activitat és conscienciar la societat de la necessitat de tindre les muntanyes ben poblades pel seu valor mediambiental, per l’enriquiment de la biodiversitat del nostre entorn, pel valor paisatgístic i pel paper en la protecció de les muntanyes contra l’erosió.