L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 880
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 45.640

dimecres, 10 de gener de 2018

Tavernes inverteix 210.000 euros en la millora de l'accessibilitat de la zona del Prado Comarcal, CEIP Alfàndec i carrers adjacents



L’Ajuntament continua a bon ritme les obres de millora de l’accessibilitat de la zona del Prado Comarcal, CEIP Alfàndec i carrers adjacents. Actualment les obres estan centrades en les voreres del carrer Mestre Sansaloni, on hem pogut observar que la de la banda que dóna accés directe al CEIP Alfàndec ha incrementat bastant l’amplada per tal de facilitar l’accés dels alumnes i familiars al centre.



Tot el projecte de millora de l’accessibilitat en la zona importa una inversió de 210.000 euros que provenen de fons propis municipals. Tal com vam explicar en el seu moment, la millora de l’accessibilitat es farà principalment a través de l’ampliació de voreres i la construcció de passos accessibles a quota zero en una ampla zona urbana que abraça el Prado Comarcal-CEIP Alfàndec i carrers del voltants, entre els quals es troben el Rei En Jaume I, Lluís Vives, Mestre Sansaloni, Carrer Gandia, Carrer del Cister i Joaquín Verdú.

El projecte va estar elegit pels veïns del districte d’Alfàndec en les reunions participatives de barriada que va realitzar el govern de Compromís per determinar les inversions a la ciutat. En aquestes reunions els vallers i valleres vam poder decidir quins eren els projectes que, al nostre parer, consideràvem prioritaris.



Actuació en 11 encreuaments per millorar l’accessibilitat


L’objectiu principal és facilitar l’accés dels ciutadans a punts i locals de gran concurrència com són el Centre de Salut, la Casa de la Musica, el CEIP Alfàndec, la zona de jocs infantils de la Plaça d’Espanya i zones esportives com la piscina d’estiu i fins i tot el Poliesportiu Municipal.

Les obres actuen sobre 11 encreuaments i amb això es dóna una empenta important en la accessibilitat de la ciutat perquè corregiran algunes deficiències que, des de  fa moltes dècades tenen aquests carrers. 


Les obres, com es pot vore en alguns casos, modifiquen l’amplada de les voreres per eixamplar-les i les doten de passos accessibles en els encreuaments amb altres carrers, sempre amb pendents de quota zero, paviments tàctils i franges visuals per facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda o fins i tot als vianants amb cotxes de bebès o carros de compra.

Les obres tenen una durada prevista sobre els tres mesos, amb la qual cosa vist que començaren el desembre poden estar acabades el mes de març.

Elaboració pròpia

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé, feia molta falta.
Ja que estàn posats, podrien pintar tota la senyalització del carrer Salmerón, ja que després de l'asfaltat s'han perdut els passos de zebra i els aparcaments.

Anònim ha dit...

I que pinten Sequers

Anònim ha dit...

Les voreres que hi havien eren tan estretes que no cabien dos xiquets al costat o una mare acompanyant un fill agafat de la ma. Era una vergonya que a l'escola més gran de Tavernes els pares no podiem anar tranquils i sempre estaven baixant pel carrer de tant estretes que eren.
Ara les estan fent molt mes amples i es podrà anar millor i com toca, sense perills de baixar pel carrer.
I els del Diari de Tavernes criticant les millores i que facen les voreres amples perquè els xiquets de l'escola vagen sense perills.
Per que se es compren unes ulleres en l'Optica Pellicer de la carretera?