L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 17 de gener del 2018

PLENARI GENER 2018: Josep Llácer, regidor de Turisme, explicava la presència enguany a FITUR



  
El regidor de Turisme, Josep Llácer, va informar en el plenari les activitats i objectius amb els quals Tavernes participa a l’edició d’enguany de FITUR, la Fira Internacional de Turisme, que es desenvolupa a partir d’avui al complex d’IFEMA de Madrid.

El regidor Josep LLàcer va indicar que les activitats i objectius seran semblants a les que ve realitzant Tavernes els darrers anys dins de l’objectiu general de donar a conèixer el patrimoni històric, cultural, natural i gastronòmic de la ciutat així com d’impulsar les polítiques de planificació d’un turisme sostenible i de qualitat que permeten desestacionalitzar l’oferta turística i donar valor al ventall d’opcions de Tavernes.

Per tant el model a exportar a FITUR estarà basat tant en els valors de les nostres platges, distingides amb dues Bandera Blava i Q de qualitat;  l’oferta cultural a través dels festivals de música o els valors paisatgístics i històrics amb referencies concretes a la torre de guaita, el complex de la cova de Bolomor, els Abrics de Mossen Ricard, els ullals i la Ruta dels Sentits.

LLàcer explicava que Tavernes estarà representada amb la marca Valldigna dins de l'estand del Patronat de Turisme de la Diputació, amb la qual cosa el cost és mínim, i informava que en l’estand central valencià s’emetrà durant els cinc dies un vídeo promocional dels valors turístics de Taverners. També tindrà un paper important el jaciment arqueològic de Bolomor, actualment un dels atractius turístico-culturals de la nostra ciutat, i com a novetat es donaran a conèixer les actuacions dutes a cap i les futures per convertir el complex de Bolomor en un Centre Arqueològic Experimental (CAREX).

Espai de la Diputació en una passada edició, on s'allotja Tavernes
L’Associació de Comerciants de la platja de Tavernes també estarà representada, i conjuntament amb l’Ajuntament, s’hi celebrarà una sessió de cuina en directe el matí d’avui mateix, dia 17, amb la participació dels restaurants Casa Macario i San Bernardo, que elaboraran l’arròs de vigília, un plat que condensa l’essència gastronòmica de la ciutat, basat en l’arròs, el bacallà mitjançant les mandonguilles, els cigrons i les panses, tot cuit en cassola de fang.  L’acte serà un excel·lent aparador per a promocionar el Concurs Professional d’Arròs al Forn que es celebra a Tavernes des del 2016.

La presència institucional, segons va explicar el regidor, estarà encapçalada per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el propi regidor, junt amb la fallera major de Tavernes, Begoña Bononad, i el president de la Junta Local Fallera, Carlos Merenciano, que faran promoció de la festa fallera a la ciutat, que com recordava Llàcer, enguany entra dins de la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.