L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 26 de gener del 2018

L'ORATGE: La gota freda que ens arriba demà o ¿adéu La Goleta, adéu?


  
Totes les prediccions ho indiquen: l’oratge va empitjorant a cada hora que passa i l'hivern torna amb pluja, fort vent i neu. Avui el País Valencià te activada l'alerta groga per vents del nord-oest que poden arribar als 80 quilòmetres per hora, i fins i tot als 100 km en les comarques del nord de Castelló, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La inestabilitat atmosfèrica serà la norma del dia, amb intervals nuvolosos en les comarques de València i algunes pluges dèbils, mentre les temperatures començaran a caure, més a l'interior, entre 4 i 8 graus. La cota  de neu baixarà fins als 700 metres i, en alguns punts, fins els 500.



Las ratxes de vent seran normals aquests dies
AEMET espera per a demà "intervals nuvolosos amb probabilitat de precipitacions febles i disperses" que "augmentaren a la vesprada en la meitat sud amb pluges que podran ser localment fortes". I atenció al temporal marítim que colpejarà el litoral valencià a partir de demà matí amb ones que poden arribar fins als tres metres pels vents del nord-est de força 7.

O siga que si es repeteix la història sempre que tenim fort temporal... adéu l'arena reposada fa uns mesos en La Goleta!!! Recordem que va ser també per aquestes dates, fa un any, quan el mar va destrossar la platja i el cordó dunar de la Goleta, amb entrada de mar en la urbanització. 


Les pluges s'esperen a partir de migdia de demà dissabte i com acompanyants de l'esmentat temporal marítim, i  amb un increment diumenge de les precipitacions. Els mapes superiors que obren la notícia ens mostren les previsions de pluges per dissabte i diumenge.

Alerta amb les ratxes de vent fort!

I el diumenge s'espera la DANA (situació de gota freda)

Les previsions indiquen que serà el diumenge quan per afecció d’un bon toll d'aire polar es formarà una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA), un emborsament d'aire fred que provoca pluges torrencials, baixada de les temperatures i fortes ratxes de vent. En altres paraules la “gota freda”.

Serà a partir del migdia del dissabte però el diumenge serà el dia més inestable pel desplaçament de la DANA cap al sud-oest i amb contacte amb l'anticicló de les Açores provocarà  vents de llarg recorregut per la mar cap a les costes del Mediterrani i Balears i el vessant mediterrani. Són vents humits i amb ells la pluja en la meitat sud del País Valencià, amb incidència  en les comarques de la Safor o la Marina Alta, on poden mesurar-se més de 100 litres acompanyats de rajos i trons. Alerta!

Així es va quedar la Goleta el gener del 2017
No obstant, el període d'afecció de la DANA només es queda per al diumenge, enfront dels tres o quatre dies que va durar la DANA de gener del 2017.

En resum, temps hivernal amb temperatures que no passaran dels 14º o 15º de màxima i els 7º-8º de mínima i on el vent i la pluja contribuiran a que la sensació de fred augmente.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I la taronja penjant!!

Anònim ha dit...

Té preparat algún dispositiu de seguretat l' ajuntament? Gracies