L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 2 de febrer del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: No hi ha cap solució, ni se n'espera, des del govern de Madrid per a la Goleta.


Ho hem de dir: en vore el dilluns com estava la platja de la Goleta després del temporal se'ns va caure el món als peus. I ens vam cabrejar, enfadar, ens posarem de volta i mitja perquè una vegada més comprovàvem els resultats de la falta d’actuació del Ministeri de Medi Ambient, o si voleu del govern de Rajoy. No dóna, no té solucions definitives per a un problema que està enquistat des del 2009.

Cada dia hi ha menys platja. Per molta arena que se li aboque. Ningú discutirà ni posarà en dubte que la desaparició de la platja Goleta és un problema greu. Més greu encara quan no veus remeis dels organismes del govern de Madrid, que en són competents i responsables.

Cal remarcar que l’Ajuntament no és competent,  no pot aportar cap solució, no pot iniciar cap projecte. Per no poder, no pot ni tocar ni remoure l'arena de la platja, com ja es va vore fa dos estius quan, per eliminar l'escaló, va caldré el permís de Costes. I va costar d'obtindre. L'Ajuntament, o siga Tavernes, està nugat de peus i mans perquè els competents, els responsables, qui han de donar la solució definitiva són el govern de l'Estat i en el seu nom el Ministeri de Medi Ambient.



La poca arena que ha quedat enganxada en el mur permet apreciar la desaparició
 
Tot el món a Tavernes sap que l’alcalde Jordi Joan ha estat a Madrid, s'ha reunit amb responsables del ministeri i els ha explicat el problema de la Goleta i la preocupació de Tavernes. Tot el Món coneix que ha mantingut reunions una dues, tres, quatre, cinc... infinitat de vegades,  amb els responsables màxims de Costes de València, amb els responsables màxims de la Confederació i amb Delegació de Govern. Fins i tot, s’han fet manifestacions a València davant la Delegació del Govern exigint solucions. Tot per a res.

Els organismes competents de l'Estat, mai no han respost. No han donat ni una, ni mitja solució al problema. I són ells qui tenen la competència i l'obligació de donar-la. Però al govern de Rajoy ni està ni se l'espera en la Goleta, com tampoc en el riu Vaca o el desdoblament de la nacional. 

Potser caldria una actuació conjunta i ferma de tots els partits del poble, amb exigències d'intervenció dels representants a Madrid. I ací ha de tindre un major protagonisme els populars vallers per una simple raó: són govern a Madrid i han de tindre interlocutors. I si no els tenen que els busquen. Ja seria hora que deixaren de banda la deslleialtat institucional que demostren des de fa 7 anys a Tavernes no recolzant per a res al govern actual en els problemes que depenen de Madrid.

Per tant, després de tants anys de passar dels problemes de Tavernes, els diguem als populars: ¿arribareu a comprendre que Tavernes i els interessos generals estan per damunt del govern que estiga en l'Ajuntament? Moureu d'una vegada un dit, fareu alguna gestió a Madrid per a exigir solucions al govern del vostre partit? Tindreu la valentia d'enfrontar-vos i d'exigir al vostre president Rajoy que dóne solucions al problema de la Goleta, del riu Vaca o del desdoblament de la nacional, per exemple?. 


Ens fa la impressió que no ho fareu. Sembla ser els és millor continuar de vacances quan a les exigències a Madrid, i després buscar altres culpables.

Les opinions són les pròpies del blog, de ningú més.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina manera de tirar diners. Que porten gastat ja?