L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 11 de gener del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Més discriminació del govern de Rajoy per als valencians i valencianes




 La Cambra de Contractistes valenciana ho deixa ben clar. Un informe  desvela que fins el passat 31 d’octubre del 2017 el Ministeri de Fomento havia reduït el 24,25 % les licitacions d’obres en el País Valencià respecte al mateix període de l’any passat.

El Ministre de Foment, Iñigo de la Serna, s’ha omplert la boca en el seu primer any de ministres sobre la gestió i obres en el nostre territori, però la realitat és tossuda i els fets no s’adiuen a les paraules. De fet, cartells com el de dalt, que il·lustra la notícia, no n'haureu vist molts.

Recordem algunes dades posades en coneixement de la Cambra de Contractistes: fins octubre del 2016 el ministeri havia tret a concurs i adjudicat obres per valor de 197 milions d’euros, una xifra que xoca amb els 149 dels deu primers mesos d’enguany.

I com no, i encara que ens digueu pesats, seguim reclamant un tracte just i sobre tot unes inversions justes que estiguen d’acord amb allò que representem els valencians i valencianes: vora l’11% de la població. Però eixa proporció no es veu en cap de les actuacions del govern de Rajoy ni del seu ministeri de Foment: el ministeri ha licitat els 10 primers mesos del 2017 la quantitats de 2.179 milions d’euros en obres a tot l’estat, dels quals ens han tocat eixos 149 que acabem de dir, o siga el  6,85 % quan som l’11% del pes poblacional. No passaria res si fora cosa d’un any, però l’any passat ja va passar el mateix, i l’altre, i l’altre.... ho hem dit ací moltes vegades.

L’Àrea de Carreteres, amb 100 milions licitats entre el gener i l’octubre, és qui ha estat la mes beneficiada, però fins i tot hem de deixar clar una cosa: això és el 10,63 % a nivell estatal. Sempre hi ha un balanç negatiu en contra nostra!

En el cas de les obres en ports eixim un poc millor parats: s’ha invertit 30 milions, o siga el 11’49% de l’estatal però.... no totes les comunitats tenen ports, o siga que si ho considerem així, tampoc eixim tan ben parats.

¿I que voleu que us diguem de les inversions en ferrocarrils fetes per ADIF (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias)?  Les inversions només són 7,73 milions d’euros, o siga l’1,85 % (és la ratio més baixa de les inversions en territori valencià) d’un total de 418 milions en tota Espanys.

Ah, repetim: no ho diguem nosaltres, son dades de la Cambra de Contractistes en base als butlletins de la patronal de la construcció, Seopan. Cadascú que en traga les conclusions i després considere si els valencians i valencianes, com li agrada dir al ministre d’Hisenda, som uns plorons que només fem que queixar-nos. Ara, la culpa no és d’ells, sinó nostra per votar-los!!!

Les opinions expressades són les pròpies de l'equip del blog