L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 30 de gener del 2018

L'Ajuntament amplia el Cementeri i inverteix 100.000 euros en 60 nous ninxols


L’Ajuntament ha començat les obres d’ampliació del Cementeri Municipal i ho fa amb la construcció de 60 noves casetes en la cara est del recinte,en la zona de la muntanya. La construcció dels nínxols suposa una inversió de 100.000 euros i és la primera partida que usa per a iniciar la que serà primera fase dels nous 636 nínxols contemplats en el projecte d'ampliació del cementeri i amb la qual cosa es calcula cobrir les necessitats del municipi durant 15 anys.

Aquests 100.000 euros que inverteix el govern de Compromís de fons propis municipals servira per a construir 28 ninxols dobles i 4 de senzills, un total de 40 casetes per a difunts. Conjuntament a les obres es construirà l’accés nord-est a la part alta del cementeri per a un ús segur dels vianants i l’accés dels serveis funeraris. A més, s’habilitaran 28 nínxols dobles i 4 de senzills (un total de 60 noves casetes). 

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, en la visita efectuada ahir a les obres (foto superior) ha destacat que en proporció al temps que està al front de l'Ajuntament “aquest govern és el que més ha invertit en la millora i dignificació de l'espai d’homenatge i memòria dels que ja no són entre nosaltres. Hi hem invertit en millora dels espais, en la reparació de desperfectes, en la rehabilitació dels nínxols antics ja existents, i ara amb la construcció de nous nínxols una nova ampliació que encetàrem amb la construcció del vial en la part alta”.

Accés per a vehicles  a la zona d'ampliació
Les obres se sumen a les ja acabades per a rehabilitar les zones més deteriorades del cementeri, les realitzades per a adequar nous espais per a urnes funeràries i la construcció d’un ossari en el jardí de la memòria on dipositar les restes de les casetes extintes. 

El govern de Compromís, talment com hem informat en altres ocasions, té redactat un projecte global d'ampliació del Cementeri per la zona de muntanya, les obres del qual es van iniciar temps arrere amb l'anivellament de la zona de muntanya i la construcció d'un accés per a vehicles per la part exterior del recinte. La inversió va ser de 50.000 euros i es va executar l'any passat conjuntament amb un altra inversió de 16.000 euros en la instal·lació d’una zona de gestió de residus

Les actuacions que es duen a cap eliminen igualment barreres arquitectòniques i faciliten l’accés a vehicles i vianants.