L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 1 de gener del 2018

FSTIVERN 2017: Tot Tavernes va ser anit una festa, al Festivern i a la Plaça Major.




Tavernes va ser anit una gran festa. L’ambient al carrer insuperable, donant fe d’una ciutat viva, alegre, i amb dos nuclis sobre tot festius.

El primer era la gran festa musical del Festivern, que servia a milers i milers de joves arribats de tots els punts de la geografia espanyola per tancar el 2017 i obrir les portes d’un nou any, un 2018 il·lusionat i que volem siga bo per tothom, I com no,  amb el desig de tornar a vore’ns a final del pròxim mes de desembre en una nova edició del que, malgrat alguns, és el millor festival musical d’hivern de les comarques valencianes.

La nit i la festa ahir no va desmerèixer per a res altres anys: un envelat ple de gom a gom i musica continuada fins ben entrada la matinada, vaja fins que la claror del dia ja guaitava per la nostra mar Mediterrània.
 

Va ser la nit de “Zoo”, el  grup de Gandia, que tancava també un any que ha estat per a ells important, almenys si tenim en compte els guardons aconseguits: Premi Altaveu de Sant Boi de Llobregat, el Cerverí de Girona per la lletra de la cançó “La Mestra” i els dos premis Premis Ovidi, precisament a la millor cançó on repetia “La Mestra” i com autors del millor disc de hip-hop i música electrònica.

Però també ha estat la nit de “Txarango”, “Smoking Souls”, de Sara Lugo una  de les veus del reggae més belles d’Europa que barreja amb el soul, de la gran banda del Maresme “Ebri Knight” o de DJ tan reconeguts com “Plan B”, o de “Pupil·les” amb les seues lletres reivindicatives i feministes, d’actitud crítica i positiva, entre altres.


Va ser una nit memorable, amb un gran cartell sobre l’escenari, com han estat grans tots els cartells de tots els dies enguany. Una nit de festa de milers i milers de persones, dins de l’envelat i fora, perquè malgrat el ventet que ara i adés bufava la nit no era massa freda. I tots, els de dins i els de fora, gaudint de bona música i corejant moltes de les cançons.

Com tots els anys des del primer Festivern l’any 2011, fins el d’enguany, són set els celebrats a Tavernes de manera continuada. I no solament és la música i les actuacions a l’escenari de l’envelat, sinó  un grapat d’activitats complementàries, molta germanor i una excel·lent organització. Paradiant la frase: el Festivern 2017 ha mort, visca el Festivern 2018! I com no que siga de nou a Tavernes, diguen el que diguem, critiquen el que critiquen... els de sempre.


No anem a deixar de banda problemes, que sempre els hi ha: aparcament, algun moment de tall de circulació, algunes necessitats fetes al carrer, però res fora del que passa a Tavernes quan hi ha grans esdeveniments i celebracions festives com falles o festes del poble on participen centenars de persones i el Festivern és una celebració festiva, amb milers i milers de participants.

El festival ha transformat Tavernes, des de buidor i soledat d’abans a ser ara una ciutat alegre, festiva, viva... sense oblidar el que representa per a l’economia de la ciutat i sobre tot per als establiment i  comerços vallers.

La festa a la Plaça Major



El segon punt de la nit era l’envelat que l’Ajuntament havia instal·lat a la Plaça Major on tot aquell que ho va desitjar va poder acudir per fer de la nit una gran festa d’acomiadament del 2017 i benvinguda al 2018. Les fotografies ho deixen vore.

 

Va ser una bona festa, de les millors que s'han celebrat fins ara a la Plaça Major la nit de Cap d'Any  amb un envelat de gom a gom i molt bon ambient  com a alternativa a la gent més major - “tots no podem anar al Festivern, ni el cos ni l’edat ho aguanten, però ací tenim un bon ambient” comentava un assistent,  però també als pares amb fills preadolescents, que gaudiren també acompanyant els pares. I les fotografies en donen fe.

Elaboració pròpia