L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 5 de gener del 2018

El regal de Reis d’Orient de Rajoy als valencians: una retallada del nostre finançament per al 2018


El regal de reis del govern de Rajoy als valencians ha estat una retallada en el nostre finançament del 2018. És una bufetada més que ens dóna, i se suma a la bufetada d'incompliment de la  promesa de que per enguany estaria aprovat el nou sistema de finançament, i se suma també a la bufetada de cap d'any, quan el seu govern va anunciar , talment com va fer amb Catalunya fa uns mesos, segrestar tots els comptes de la Generalitat Valenciana.

El regal de reis que ens ha fet Rajoy implica que el territori valencià rebrà 353 milions d’euros menys per al 2018, una decisió que arriba en un moment en que la societat valenciana reivindica unànimement la necessitat d’un finançament just, tal com vam vore en la passada manifestació de novembre.

La resposta del govern de Rajoy del PP a les legitimes exigències valencianes d’un finançament just ha estat continuar discriminant-nos encara més.  A més de ser incapaç d’acomplir les seues promeses i aprovar el nou model de finançament a aplicar en el 2018,  retalla més encara el poc que rebem els valencians tot i que, com reconeix el Ministeri d’Hisenda de Montoro, som l’autonomia més mal finançada de l’Estat.


I mentre tant, el PP valencià i la senyora Bonig al capdavant, i al seu costat Ciudadanos que els aprova els pressupostos a Madrid, callen i traeixen els valencians i valencianes que els van triar en les urnes, i ho fan davant els caps de Madrid amb l’únic objectiu de conservar els seus càrrecs.

I cal recordar i tindre ben clar una cosa: els diners que ens arriben de Madrid, aquells que ens envien pel finançament,  i també els 1.500 milions a l'any que deixen d’enviar-nos perquè no tenim un finançament just, no són diners seus, sinó nostres, dels valencians i de les valencianes. No son diners que ens regala Madrid, són els diners dels nostres impostos i que en una bona part ens espolien i no ens retornen.

Després no volen que diguem “Madrid ens roba”, però davant eixe infrafinançament, davant de que ens retallen més i més,  que no ens repercuteixen en serveis i inversions allò que paguem ens impostos... ¿és pot dir alguna altra cosa diferent o d'una altra manera?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Madrid ens roba
Es la resposta correcta.
Pero pareix que als valencians ens dona igual, som uns passotes.
En la convocatoria manifestacio a valencia sols varem assistir unes poques 60000 persones. I el tema era per a omplir valencia de gom a gom.
En canvi un mes despres els ciutadans dextremadura son capaços de mobilitzarse cap a madrid. Pero nosaltres no.
Mentre els valencians no ens plantem com cal, es burlaran de nosaltres.
Resumint. Madrid ens roba i als valencians ens agrada o passem (parle en termes generals)

Anònim ha dit...

Gran veritat. La del comentari anterior. I nosaltres cada dia més contents amb madri.

Anònim ha dit...

I la senzilla explicació no serà que els valencians som un a quadrilla de fantasmes desbrafats i xerraires que necessitem una bona sessió de psicoanàlisi col•lectiu?