L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 19 de desembre del 2017

PLENARI DESEMBRE 2017: El Pressupost: el debat ( 1ra part)




L’Ajuntament ha aprovat el pressupost del 2018 amb els únics vots del govern municipal de Compromís. El pressupost es presenta equilibrat quan a ingressos i despeses per valor de 16.056.661 euros i segons manifestava l’alcalde és pressupost realista i ajustat en la seua execució a la realitat de la població, tal com afirmava han estat sempre els pressupost presentats pel govern de Compromís.

Els pressupostos compleixen l'objectiu d'estabilitat pressupostària, l'objectiu de deute públic i la regla de la despesa , i entre novetats per a l’any que ve hi ha un rebaixa de l’IBI del 4%,  la dedicació de vora  1 milió d’euros al capítol d’inversions i un augment del 10% de les subvencions a les entitats i associacions locals. No obstant, els números del pressupost els tractaren en un següent article “El pressupost 2018: Els números (2na part)” i ara ens cenyirem al debat pressupostari.

El debat 

El pressupost del 2018 és el document més important de l’Ajuntament des del moment que tota la gestió del municipi gira al seu voltant en disposar de les quantitats que fan possible des del pagament a funcionaris, les inversions, les despeses de manteniment, els serveis que ofereix l’Ajuntament, etc.

El debat... realment no podem considerar cap debat l’actuació de l’oposició i en especial del PPSOE en la sessió d’anit, perquè debat no va existir. Des què publiquem aquest blog hem vist i assistit a molts debats de pressupost i mai, mai, no havíem presenciat un nivell més ínfim a l’hora d’argumentar el vot a favor o en contra davant uns pressupostos. Ho podeu comprovar en el vídeo del plenari.

Ahir no va haver cap debat. Per banda del PPSOE només existiren les desqualificacions: pressupostos irrealistes, falsos, uns pressupostos que no se’ls creu ni Compromís, un enguany,  fins arribar fins i tot a “la venta de fum com tots els anys” amb que qualificava el PP els comptes municipals.  

Eixa “venta de fum” argumentada pel PP va tindre la resposta de l’alcalde Jordi Joan: "gràcies a la venta de fum dels pressupostos de Compromís el deute municipal de 18 milions que va deixar el PP ara s’ha reduït a 8 milions; de 4’5 milions de dèficit de tresoreria que tenia el PP ara tots els anys tenim superàvit; de 3’5 milions de factures en caixons deixades pel PP ara no hi ha cap; els 2 milions que va deixar de deute a Diputació del canon de reciclatge ara està pràcticament pagat i d’un deute municipal del 120% ara estarem sobre el 55%, explicava l’alcalde. I damunt amb rebaixes de l’IBI i del 30% dels valors cadastrals.

En resum, cap partit de l'oposició es va molestar a presentar cap esmena, ni presentar alternatives a cap partida pressupostària, ni fer cap proposta de modificacions,  ni demanar explicacions... res de res, cap argument per defensar el seu vot en contra. Realment, i almenys en aquests dos partits més evident, la nostra apreciació és que no s’havien molestat ni en llegir ni en estudiar el pressupost. Això és una cosa que es notava de totes totes i no pensem estar equivocats. Fins i tot en el cas dels populars no va ni usar els dos torns d'intervenció sobre el pressupost a que tenia dret, mostra de quin interés tenen en els temes de gestió de Tavernes. El video del plenari és molt aclaridor al respecte.

L’argument en el PPSOE va ser la desqualificació i el despreci a uns pressupostos que, com recordava el regidor d’Hisenda Perfecto Benavent, són més bé el fruit del treball de molts mesos dels funcionaris de l’àrea d’Intervenció i Hisenda Municipal i on hi ha implicat molts altres funcionaris. Uns pressupostos rigorosos i seriosos que compleixen l'objectiu d'estabilitat pressupostària, l'objectiu de deute públic i la regla de la despesa i que una vegada més, es presenten i aproven abans d'acabar l'any, cosa que només ha fet el govern de Compromís.

Continuarà en una segona part: els números del pressupost 

Elaboració pròpia