L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de desembre del 2017

L'ajuntament millora el sistema de filtratge i oxigenació de les aigües del llac de la Goleta


El govern municipal de Compromís ha invertit 30.000 euros de recursos propis per a augmentar la capacitat del sistema de recirculació de les aigües del llac de la Goleta. Les obres s'han executat seguint el pla de millora d’espais naturals, parcs i jardins i que han permés que el procés de filtratge i oxigenació de les aigües del llac siga ara més curt i eficient.


Les obres han consistit en la col·locació d'una bomba submergida de drenatge d’aigües pluvials amb la capacitat de fer recircular les aigües del llac, i depositar-les a les cambres de filtratge i laminació. Una vegada les aigües arriben a les cambres, es fan retornar al llac per una cascada de pedres, afavorint l’oxigenació i protegint la naturalització. Així la capacitat del sistema de filtre i oxigenació augmenta substancialment, i evita l’eutrofització per acumulació de matèria orgànica.


Tots aquests treballs es sumen a la instal·lació d’arquetes i embornals decantadors que arrepleguen l’aigua pluvial per a filtrar-la abans que entre en l’estany. Així, amb un sistema combinat de filtració, decantació, biofiltres i oxigenació, l’aigua arriba al llac amb més qualitat i es pal·lia l’entrada de matèria orgànica i brutícia.


El govern de Compromís ha invertit mes de 100.000 euros en millores del llac de la Goleta, una quantitat que contrasta amb la nul·la inversió executada per anteriors governs durant anys, no obstant ser el llac un dels majors atractius turístics de Tavernes i uns singularitat dins de la costa valenciana,a amb un indubtable valor paisatgístic i ecològic.

Cal indicar igualment que dins del pressupost del 2018, el govern municipal de Compromís ha consignat  una partida de 70.000 euros per a drenar el tarquim del fons del llac de la Goleta, una actuació que permetrà l’aflorament d’aigües freàtiques netes que alimentaran el llac, milloraran la qualitat de l’aigua i consolidaran la naturalització.