L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 13 de novembre del 2017

PLENARI NOVEMBRE 2017: Aprovada la taxa pel pas de línies elèctriques pel terme




El plenari de Tavernes ha aprovat la proposta d’ordenança presentada pel regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, de Compromís, mitjançant la qual cobrar una taxa a les empreses subministradores d’energia elèctrica i de gas, aigua, hidrocarburs o semblants que facen passar les instal·lacions pel domini públic municipal. L’ordenança va ser aprovada per unanimitat.

La regidoria d’Hisenda, com explicava el regidor responsable Perfecto Benavent, presentava l’ordenança per tràmit d’urgència amb l’objectiu de que s’aprove i entre en vigor abans del dia 1 de gener del 2018. Aquesta ordenança permetrà a l’Ajuntament a recaptar un mínim de 20.000 euros en el 2018 i anys successius, i el cobrament afectarà majorment a les grans companyies elèctriques que, com tot el món sap, disposen de moltes línies d’alta i mitjana tensió pel terme municipal i la Valldigna.

L’ordenança, i per tant la taxa, afecta a les instal·lacions de transport d’energia i elements que són necessaris com les torres metàl·liques, els transformadores i les línies  pròpies  de  transport  o distribució d’energia elèctrica, gas, aigua o altres subministraments energètics, com hidrocarburs o semblants, i també a les instal·lacions de transport i bombament i altres elements que tinguen a veure amb l’energia i sempre que siguen aprofitaments o utilitzacions del domini públic local no arreplegats en este apartat.

Perfecto Benavent va explicar que aquesta ordenança segueix una redacció comuna a molts pobles espanyols i només s’ha canviat el valor aplicat la taxa, ha estat motiu de querelles judicials “però sempre la justícia havia fallat a favor dels Ajuntament”. El regidor parlava fins i tot de 12 recursos de cassació que havien tingut els Ajuntaments que havien precedit a Tavernes en l’aprovació de l’ordenança i sempre s’havien resolt en els jutjats a favor dels municipis.