L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de novembre del 2017

L'Ajuntament informa de la ruta local del Massis del Mondúver

 
La regidoria d'Esports, que presideix Josep LLácer, ha instal·lat un panell informatiu sobre la Xarxa de les Rutes Naturals del Massís del Mondúver i, més en concret, les que tenen l'eixida i tornada a la nostra localitat.
 
Totes les localitats que abracen en el seu terme municipal el conjunt orogràfic denominat "Massis del Mondúver” (Tavernes, Simat, Benifairó, Barx, Xeraco i Xeresa) han procedit a la instal·lació de panells semblants per tal d'informar els senderistes de les rutes que hi ha a cada localitat per ascendir al cim i per a visitar la zona.
 
Aquests pobles han impulsat conjuntament la creació d'una Xarxa de Rutes Naturals amb l'objectiu de promoure el turisme actiu i en base a que el massis compta amb nombroses sendes que recorren els termes municipals i van fins el cim. L'objectiu  és crear una ruta de senderisme que travesse tots els termes municipals i servesca  com a “ruta mare” on es connecten les rutes i sendes locals.

La Xarxa de Rutes del Mondúver recorre els paratges més emblemàtics de les poblacions esmentades i tindrà un elevat component cultural en poder visitar els voltants del monestir de Santa Maria, el castell de Marinyén, la cova del Bolomor, la Ruta dels Pedrapiquers, el Molí i l’àrea d'esbarjo de la Font de l'Ull de Xeraco.