L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 23 de novembre del 2017

El llançament al vàter de tovalletes, compreses i bolquers provoca forts embossaments en el clavegueram




Fa ja tres dies que Hidraqua, l’empresa concessionària del cicle hídric a Tavernes, realitza treballs en el carrer Ombria per tal de solucionar un embossament del col·lector provocat pels centenars de tovalletes, i altres elements d’higiene personal o domèstic, que es llancen als vàters sense cap tipus de mirament i consideració.

El material amb el qual estan fetes les tovalletes, compreses o bolquers, palets de les orelles, mitges i draps de cuina, que són alguns dels elements que s'hi han trobat en l'embossament segons han comentat els treballadors, no és biodegradable, i per tant no passen pels filtres, i damunt s’acumulen a les bombes d’impuls de les aigües, les obstrueixen i impedeixen la seua evacuació.


Els treballs van començar dimarts amb un intent de buidar el col·lector efectuat per l’empresa de Cullera que habitualment executa aquests treballs a Tavernes. Després d’un matí de treball del camió-bomba es va comprovar la impossibilitat de solucionar l’embossament i es va decidir obrir el carrer fins arribar el col·lector.

L’obertura del col·lector en alguns punts ha tingut com a resultat retirar desenes i desenes de quilos, fins a 70, de tovalletes i altres elements, així com traure les bombes i netejar-les, com veieu a les fotografies.
 

Cal conscienciejar-nos de que les tovalletes menudes, com les que s’usen per als bebès o neteja personal, així com compreses i bolquers, no s’han de llançar mai al vàter. A més dels problemes en el sistema de clavegueram de Tavernes, són també un problema mediambiental i repercuteix de forma negativa en una major despesa del servei d’aigua i clavegueram.

La situació que ha viscut aquests dies el carrer Ombria se sol viure també en altres carrers, i majorment al final del Passeig Colom, junt a la rodona final, on es habitual vore la bomba de neteja pràcticament tots els mesos i sempre amb l’objectiu de netejar acumulacions de tovalletes higièniques o altres elements, com compreses femenines o bolquers de xiquets, que mai no s’haurien de llançar al vàter.


L’alcalde Jordi Joan davant aquesta situació ha fet una crida a la conscienciació dels vallers i vallers remarcant l’obligació que tots tenim de cuidar la ciutat.

La situació que ha viscut Tavernes es dóna també a altres ciutats, com és el cas de València. Ahir podíem llegir en la premsa que s’ha gastat 2 milions d’euros en netejar clavegueram, s'han tret vora 900 tones, especialment en un embossament d'un kilòmetre del col·lector nord, entre la Ciutat de les Arts i Natzaret.

Elaboració pròpia