L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 18 d’octubre del 2017

La fiscalia demana fins a 5 anys de presó per als responsables d'una escola taller de Tavernes realitzada en el govern del PP



Segons informa avui el diari Levante-EMV, l’exregidor del PP, Antonio Bono, s'enfronta a un delicte de falsedat documental continuada perquè es van inscriure en el programa 23 joves que no acudien ni a les classes ni a treballar i així no es perdien les subvencions.

L’exregidor, segons el diari, ha manifestat  “que és una víctima”,  que “el varen enganyar” i que amb l'obertura del judici oral “tindré l'oportunitat de defensar-me, cosa que no he pogut fer en molts anys”.

Antonio Bono duia en la legislatura del 2003 al 2007 el major pes de la gestió municipal. Afirma que només saber de les irregularitats va obrir un expedient informatiu i va enviar la documentació a la Fiscalia per esbrinar si s'havien comès delictes. L’Ajuntament va tornar al Servef la part de l'ajuda no utilitzada.

La secció de delictes econòmics i contra la corrupció de la Fiscalia de València demana presó per a l’exregidor del PP, i altres cinc persones, per suposada gestió irregular de l'escola taller municipal que entre el 2004 i el 2005 va comptar amb una ajuda del Servef de 938.292 euros.

La denúncia la va presentar l'any 2006 el sindicat UGT, en detectar que 23 persones inscrites no acudien al lloc de treball, tot i que rebien un salari de les ajudes del Servef.

La fiscalia afirma que les llistes d’alumnes es van confeccionar sense procés selectiu com indicaven les bases de les ajudes i que la directora de l'escola taller actuava en connivència amb el regidor i l'agent de desenvolupament local per a inscriure alumnes  “de manera fictícia” els quals “mai no van assistir a les activitats formatives”. El programa preveia l'assistència de 40 persones perquè aprengueren els oficis d'obra de paleta, jardineria o electricitat.

La inscripció d'alumnes ficticis tènia com a objectiu no perdre la subvenció. El fiscal demana cinc anys de presó per a Antonio Bono, per a l'ADL i per a la directora de l'escola  com a “coautors directes” i per un delicte continuat de falsificació documental, i altres tres anys per a les dues treballadores i quatre anys per a la responsable de la selecció per falsificació de document públic.

UGT ha lamentat que el fiscal acuse també a la treballadora que va destapar el cas davant el Servef, treballadora que va ser acomiadada per denunciar aquesta pràctica i a la qual es va indemnitzar per nul·litat de l'acomiadament.

Resum redactat a partir de la informació del Levante-EMV