L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 28 de setembre del 2017

Tavernes rep 33.516 euros de la Generalitat com ajuda pels danys produïts per les fortes pluges del 2016



La Generalitat ha concedit ajudes directes als ajuntaments i a Tavernes li ha correspost 33.516 euros per les accions executades en el seu moment per a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges i el temporal marítim dels mesos de novembre i en especial entre el 17 i el 19 del mes de desembre del 2016.

Com ací vam publicar i explicar en detall, l’Ajuntament de Tavernes va haver de realitzar un conjunt de treballs amb l’objectiu de reparar, netejar i adequar diverses zones municipals per tal de recuperar la normalitat. 

Reposant el cordó dunar a la Goleta
Entre els episodis viscuts cal remarcar la caiguda d’arbres tant en centres educatius com en la via pública amb les consegüents destrosses de la caiguda, i afecció en algun cas a cotxes aparcats. També al cementeri van caure 5 xiprers i altres 7 es van haver de tallar per precaució, davant el perill de caiguda que presentaven (foto superior).

El fort vent va afectar més de 100 senyals de circulació, que foren tombades, mentre moltes altres s’havien doblegat per les fortes ratxes. En algunes zones del poble l'enllumenat públic s’havia rebentat/cremat per efecte de la pluja i vent. Aquells dies Tavernes ve mesurar ratxes de 90 km/hora, el record del País Valencià. 

El canal va aparéixer ple d'arena
 La platja de la Goleta va ser molt afectada i en alguns trams l’onatge va desfer el cordó dunar, que es va haver de reposar, sobre tot en davant les places de Cabrera (camps d’esports), Formentera i final del Carrer de la Goleta, front al llac.

També es va haver de procedir a retirar l’arena que omplia a vessar el canal de defensa i reforçar també el cordo dunar per la part de Cullera, que es per on la mar va trencar i el va omplir. Tot això va anar acompanyat d’una neteja de les tones de canyes que la mar va dipositar damunt l’arena. 

Les canyes envaïren les platges
Malgrat això i amb un treball destacat de la brigada municipal en pocs dies es va normalitzar la situació i, a més, es van dur a caps els preparatius per als actes de Nadal i Cap d'Any.

Per a pal·liar part dels danys ocasionats, l’Ajuntament de Tavernes rebrà una ajuda de 33.516 euros de la Generalitat Valenciana. 

El riu Vaca va continuar eixos dies fent-ne de les seues, i seguint el costum, es va desbordar per la zona del Tancat i adjacents, afectant als camps. També es van inundar molts camps per la zona de Marenys, afectant la producció de taronja i arbres. 
 
Horts inundats
 El plenari municipal va demanar al Consell de Ministres la declaració de zona catastròfica, en base sobre tot al dany agrícola produït per l’eixida del Vaca i inundacions dels camps. Però la demanda de zona catastròfica s'ha quedat sense resposta del govern de Rajoy. Talment com les demandes d'execució del projecte del riu Vaca per evitar aquestes situacions.

No és cap riu. És el Camí Reial que es haver de tancar
Diners per a camins

Per la seua banda, la Conselleria d’Agricultura ha posat en marxa altres actuacions en camins i en infraestructures agràries de regadius, que han sigut finançades per mitjà de fons propis de la Generalitat i a càrrec del fons de contingència dels pressupostos del 2017 i pels quals 21.703 euros es destinaran a la millora de camins rurals de Tavernes.

Elaboració a partir de la notícia del web municipal.