L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 17 de setembre del 2017

Tavernes ha celebrat la Nit de Disfresses



 

Anit Tavernes va celebrar el Ball de Disfresses, una festa molt tradicional i molt nostra que en passades dècades era l’enveja de la comarca però que, malgrat el gran èxit de participació i d’assistència popular al ball de la Plaça Major, quedava deslluïda pel poc nombre de comparses, només set, participants en el concurs.

La nit va resultar agradable, un poc fresqueta després els dies que havíem tingut de mal oratge, però no va impedir com ja hem dit la massiva presència de veïns, cosa que podeu comprovar en les fotos que hi adjuntem. 



La desfilada de les comparses va anar precedida per l'actuació de “La Cafrà” de Fortaleny, xaranga que va guanyar el concurs de l'any passat. Només set comparses desfilaren enguany, un mostra del que està passant, i com els esforços de l’Ajuntament d’incrementar els premis i de “premiar” totes les comparses pel fet de participar, no ha servit per incrementar la participació i l’acceptació entre el jovent. 



Els temps estan canviant, i amb els canvis també han canviat els interessos de la gent més jove que tradicionalment és la que més es disfressava i hi participava: ara molta gent ho fa però no hi va a la plaça, sembla ser com si fugirà de compromisos, o de l’esforç que implica preparar-se la disfressa, millor sempre amb un disseny propi original i després preparar un muntatge coreogràfic musical per a la presentació davant el jurat. Enguany, hem notat a faltar unes bones preparacions coreogràfiques i uns ball que propiciaren grans i llargs aplaudiments.



Si hem de ser sincers, el model de ball de disfresses sembla caduc i li cal una renovació. I no, no ens pregunteu que no sabem com ni quina la solució, que considerem és col·lectiva, de tots els vallers amb les ganes de participar-hi. Així que cal animar-se des d’avui, i anar pensant i il·lusionant-se en el ball de disfresses del 2018, a veure si s’arriba a les més de 20 comparses, un nombre que fa poc era fàcil de vore com desfilaven aquesta nit davant del jurat. 




Ingredients hi ha: una bona plaça (potser massa atapeïda de taules), una bona orquestra, sempre de les millors del panorama valencià, com enguany amb la Mònaco de protagonista, també hi ha el desig de la gent de gaudir de la nit i passar-ho bé, però el resultat final (parlem sempre de la vessant desfilada i concurs de disfresses) es queda coix, fluix. 

Res a dir de la gran participació popular després de les desfilades: una plaça plena que va gaudir fins a ben entrada la matinada. 




Els Orozcopos, comparsa guanyadora

La comparsa “Els Orozcopos” (foto primera superior) s’han alçat amb els primer premi del concurs de disfresses de les Festes Majors de Tavernes i per tant dels 800 euros de premi.

Aquest és el resultat final:

Primer premi: Els Orozcopos (800 euros)
Segon premi: Tania, la diosa egipcia (600 euros)
Tercer premi: Els contacontes (400 euros )
Millor posada en escena: Wonder girls (200 euros) 




Així mateix reberen premi de consolació per la seua participació les comparses: NLC Circus; Xe quin martiri i Sans Fermins a la Vall (50 euros).

Notícia d'elaboració pròpia. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou els millors. Quina manera més elegant de dir les coses i fer una crítica en positiu.

Anònim ha dit...

Crec q deurien de animarse a disfrasar-se gent més major de 40 ,50 etc i per aixo el polítics deurien de ser els primers en disfrasar-se . La plaça estava fosca, carrer major també .passes per el poble i no pareix que estem en festes...que menos que unes banderates i llums.. Molt trist...