L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 18 de setembre del 2017

Actualitzada: Tavernes celebra el I Concurs Internacional d'Arròs a la Valldigna




Avui ha tingut lloc a Tavernes el “I Concurs Internacional d’Arròs de la Valldigna· amb l’objectiu de potenciar els recursos culturals i turístics de la nostra comarca. L’esdeveniment ha estat organitzat pel periòdic digital Gastrondario amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes i el suport de Turisme de la Diputació de València, la diputada del qual Pilar Moncho ha assistit junt a l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan.

A banda de l’objectiu assenyalat, un altre es cooperar amb la Fundació Fem Terreta, centrada en un projecte pioner per a la detecció del càncer de pròstata amb mètodes no invasius mitjançant gossos ensinistrats. A més a mes, donar a conèixer la riquesa gastronòmica dels quatre pobles de la Valldigna que compten amb una cuina de qualitat.


Els participants al concurs de l'arròs cuinaren una paella a l'estil de Tavernes, que com tothom sap a més dels ingredients tradicionals bàsic de la paella porta pebre i mandonguilles.

El lloc triat per a celebrar l'esdeveniment ha estat el Saló la Font de Tavernes, que ha vist en les seues instal·lacions com es cuinaven les paelles participants. El concurs estava reservat a professionals de la restauració en representació d’un restaurant i va comptar amb 25 participants de les rodalies, però també d'altres indrets de l’estat espanyol i Europa.


El jurat, compost per crítics gastronòmics, periodistes i reconeguts xefs, va donar com a guanyador del concurs d’arròs el restaurant Granero, de Serra, amb una dotació de 1.200 euros, que inclourà este plat en la carta del restaurant. El segon premi va ser per l’Alqueria del Pou, de València, amb 600 euros, i el tercer per a Manantial, d’Algemesí, amb 300 euros.

Les millors postres amb taronja van ser elaborades pel restaurant Picanterra de Cullera. També hi hagué un premi a la millor carnisseria que elabora els típics figatells, que va ser Olegario, de Simat.

La idea és que este concurs cada any es celebre en un poble de la Valldigna.

Notícia  a partir d'una informació del "Diari La Veu" i web municipal: Fotos: facebook