L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 1 d’octubre del 2017

Els senadors de Compromis visiten la conca del riu Vaca i es comprometen a exigir al govern de Rajoy que execute el projecte del Vaca



Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete han visitat avui la Valldigna i Xeraco per tal de comprovar personalment l’estat en que es troba el riu Vaca i la necessitat que el govern de Rajoy inicie les obres de laminació i canalització. Els senadors de Compromís han estat acompanyats pels alcaldes de Tavernes, Jordi Joan, i de Benifairo, Josep Antoni Alberola, president de la Mancomunitat i regidor de Compromís a Simat, Vicent Ribera, així com per regidors i carrecs de Compromís de Tavernes, Simat, Benifairó i Xeraco.

Els senadors de Compromis han visitat trams del riu en les quatre poblacions afectades en el su curs des de Simat fins a desembocar a la mar, i en cadascun han anat coneixent els problemes específics irresolts des què el govern de Rajoy va decidir anul·lar el projecte del Vaca, ja en la seua fase final d’adjudicació per executar. 

Jordi Joan amb Jordi Navarrete (esquerra) i Carles Mulet (dreta)
Els senadors han recordat totes les actuacions en pro del projecte que ha dut a cap Compromís, tant en el Congres com en el Senat, i com totes les propostes d’incloure en els pressupostos els 40 milions necessaris no han estat aprovades per haver-ho sempre impedit el vot en contra del PP, diputats i senadors valencians inclosos, i fins i tot algun que quasi podríem considerar com a valler, cas d’Antonio Clemente, del PP.

Jordi Navarrete indicava, en referencia a la frase de la senadora del PP de que “ens hem d’acostumar a conviure amb inundacions”, que una cosa és el clima que tenim i una altra ben diferent haver de patir problemes per infraestructures mal fetes i que condicionen les inundacions en referencia a les traves que se li ha posat al pas del riu execucions com l’autopista, la carretera nacional i la via del tren. 

Carlet Mulet explica les accions dutes en el Congrés i Senat en favor del projecte
Carles Mulet per la seua banda ha indicat que no podem admetre que vulguen ara preparar un projecte retallat de 10 milions d’euros només per al casc de Tavernes i ha estat contundent: “els 40 milions de solucionar els problemes del riu del naixement a la desembocadura són els diners que es gasten per 1km d’AVE en Valladolid que ningú usa”. Segons el senador, havien exigit l’obra al govern de Rajoy i al PP en base a que “si es va anul·lar per la crisi, ara que com diuen ja hem eixit de la crisi cal recuperar-lo”. 

Els dos senadors que confessaven tindre un coneixement exhaustiu del problema per la copiosoa informació que els han passat els col·lectius de Compromís dels pobles afectats, s’han endut com a complement un detallat dossier fotogràfic de les inundacions darreres del riu Vaca i dels efectes negatius a Tavernes i als camps. 

Jordi Joan explica les actuacions dutes a cap des de l'Ajuntament en favor del projecte
 En la visita a Tavernes, s’ha acudit a la zona del Vergeret on han pogut apreciar el desgavell d’una urbanització aprovada pel PP en contra dels preceptes de la Confederació quan a separació i zona de policia del riu.

 En aquest punt l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha recordat que cal solucionar d’una el problema del Vergeret “perquè tots els propietaris tinguen una seguretat jurídica” al temps que ha informat de la darrera reunió que havia mantingut el passat dimarts en Confederació, on l’actual comissària Maria Angeles Ureña li va confessar que coincidia amb les peticions de l’alcalde sobre Vergeret, que una de les seues màximes prioritats, i així ho havia donat a conèixer al Ministeri d’Agricultura de Madrid, és solucionar el problema del Vergeret de Tavernes.

 Els dos senadors davant les paraules de Jordi Joan han indicat que, per la seua banda, demanaran les oportunes entrevistes i reunions amb el Ministeri per exigir al PP que faça possible eixes solucions, però també han recordat la majoria absoluta d’eixe partit en el Senat com a causa de que la moció presentada i que es va debatre fa uns dies, la van votar en contra. 

Javi Escrihuela comente les inundacions que pateix Tavernes i les causes
  El regidor d’Agricultura, Javi Escrihuela, va explicar els problemes que dona el curs del riu en el terme de Tavernes, uns problemes que majorment venen derivat per les infraestrucutres humanes com carreteres i via del tren. “Fan un efecte de retenció de les aigües, que regolgen cap arrere i produeixen les inundacions en el casc urbà i zones adjuntes”.

Elaboració pròpia