L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 10 de juliol del 2017

Una més del govern de Rajoy: en contra de les ajudes sanitàries valencianes


El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha anul·lat les ajudes econòmiques als pacients valencians més desfavorits. Les ajudes de la Generalitat beneficiaven els valencians en deixar sense efecte el copagament imposat pel govern de Rajoy.

L'Advocacia de l'Estat, dependent del Govern central, havia recorregut el decret de la Generalitat que subvencionava el copagament a les persones amb rendes baixes. La sentència afirma que no es demostren aqueixes rendes baixes, però la Generalitat  ha indicat que es contemplen criteris definits de la situació de necessitat econòmica per a concedir les ajudes.

La sentència no és ferma i la Generalitat va a recórrer-la. La TSJ reconeix que les ajudes "no suposen una desviació de poder" i reconeix també la legalitat de la competència de la Generalitat de concedir ajudes per als valencians en situació de necessitat.

La Generalitat ha lamentat l'interès del Govern de Rajoy a bloquejar les iniciatives del govern valencià quan no tenen un altre objectiu que retornar als valencians els drets sanitaris arrabassats pels governs del PP. 

El govern de Rajoy bloqueja aquestes iniciatives presentant recursos, cas del d'aquesta notícia, o altres com el presentat contra el decret de la Generalitat de la universalitat de l'atenció sanitària. I ha presentat el recurs a pesar de que el decret compta amb l'aval del Tribunal Constitucional  que no va acceptar la suspensió cautelar sol·licitada pel Govern de Rajoy.