L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 26 de juliol del 2017

Un castell de foc d'artifici va tancar anit la XXIIIa Fira de Sant Jaume




Un castell de focs d’artifici va tancar ahir la Fira de Sant Jaume després de cinc dies de gran animació en l’Avinguda de la Marina on a més dels atractius dels estands, els espectacles diaris que ha ofert l’organització ha estat un al·licient per a milers i milers de vallers i turistes que s’hi ha acostat.


El castell de focs d’artifici que tancava anit els actes de cloenda de la fira, que van comptar amb la presència de la fallera major, Carol Pérez, es va disparar sense problemes, i segons tots els comentaris que escoltarem, va ser ja després quan  algun impresentable, de manera inconscient i sense pensar en les conseqüències, va llançar un masclet, i va crear moments de confusió on va explotar.



Això es produïa uns  tres minuts després que Protecció Civil hagués revisat el perímetre de seguretat i considerat la zona com a segura i sense perill i quan les falleres i l’organització estava felicitant  el pirotècnic. Diversos testimonis fixaven l’autoria en uns joves amb  camisa negra que el van llançar i van fugir després. No hi ha hagut que lamentar danys a cap espectador.



A banda de la valoració sota tots els aspectes (assistència, impacte econòmic, impacte turístics...) que suposem efectuarà la regidoria d’Agricultura, organitzadora de l’esdeveniment, cal indicar que nosaltres veiem positius els canvis, que poden ser més en anys venidors i afermar la fira com a un atractiu turístic més en si mateix i un motor de potenciació del turisme general.



No van decebre


Prèviament als focs d'artifici, vam gaudir d’una de les millors actuacions de grups de dansa valenciana que mai hem presenciat a Tavernes, la del grup Alimara, potser el grup que més ha fet per recuperar el folklore del nostre País després de la transició i una vegada desapareguts els antics Coros y Danza del règim franquista. 
El grup Alimara nascut l’any 1975 per iniciativa d’un grup de gent procedent del Seminari d’Art Popular de la càtedra d’Història de l’Art de la Universitat de València, va demostrar perquè és un referent en les nostres terres, no només a nivell de la manera en que plasmen el ball i sobre tot la dansà, sinó pel conjunt d’activitats que giren al seu voltant, sobre tot en el camp de la recuperació i difusió del folklore del País Valencià (música, balls, danses, cançons i indumentària).

De tot això en poguérem ahir assaborir un poquet en la seua actuació, amb moviments harmoniosos ben compassats, amb l’elegància i soltura de la interpretació, amb l’estima que veies en les cares dels balladors en ballar... un conjunt de detalls que feien que qualificatius com “espectaculars” “meravellosos” o “no he vist cap grup que balle així” es pogueren sentir entre els que seguíem les evolucions del grup. Us oferim el vídeo que s’ha publicat en el perfil de facebook de la fira.





 Notícia de redacció pròpia