L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 31 de juliol del 2017

Tothom entén a qui parla clar i Mònica Oltra ho diu ben clar i sense fer botiges



La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat quina és la relació de la Generalitat amb l'Estat, relació que condiciona molt de les polítiques de la Generalitat. Al respecte ha afirmat que “el Govern d'Espanya es relaciona amb nosaltres a força de recurs. Encara no s'ha aprovat una llei i ja estan amenaçant de recórrer-la quan alguns articles que ens han recorregut a nosaltres, en altres comunitats autònomes no ho han fet, de manera que demostren que la seua actuació és arbitrària”. 

Per a Oltra “el Govern d'Espanya ha d'aprendre a tractar amb equitat tots els territoris I ha d'aprendre també a gestionar la pluralitat i que no poden ser arbitraris, ni abusar del poder, ni tractar-nos com si fórem una comunitat de segona, cosa que fan amb el finançament.

Ho demostren quan ens neguen la regularització del deute que altres comunitats autònomes sí que han tingut; ho fan quan elaboren els Pressupostos Generals de l'Estat i ens situen a la cua de les inversions... I el problema no és ser els últims, perquè algú ha de ser-ho. El problema és la diferència abismal entre qui més té i qui menys té. Per exemple: en la gestió de l'IRPF, la gestió del 0,7 social, a nosaltres ens assignen 13 milions d'euros i a Castella i Lleó 20 milions, quan tenen la meitat de població que nosaltres. Diràs que ens ha mirat un tort i pareix que el tort és el govern d'Espanya
”.


En parlar de les relacions entre ambdós governs indica que “el Partit Popular ha d'entendre què són les relacions de lleialtat institucional que exigeix que t'hages de relacionar de govern a govern, no només amb les persones del teu partit. Quasi sempre, quan ve un ministre ací, se'n va a la seu del Partit Popular. Això no és normal. Perquè, a més, ve com a ministre, amb els mitjans oficials del Govern, i no ve per a reunir-se a la seu del Partit Popular. Allò normal seria reunir-se de manera oficial amb el govern de la Generalitat i no com fan amb la presidenta del PP i els diputats del seu partit a les Corts. S'ha de ser molt higiènic amb aquestes coses però ells sembla que encara no ho han entés".

Mònica Oltra acusa també al PP Valencià de pressionar el Govern d'Espanya perquè ens ofegue econòmicament, perquè retarde l'arribada del Fons de Liquiditat Autonòmic, perquè retarde la liquidació del model de finançament de 2015. 

“Fabra, a aquestes alçades, havia ingressat 2.500 milions d'euros, perquè era any electoral. Això tampoc és normal, que el FLA no tinga un calendari fixat a priori. El que fa el Partit Popular de la Comunitat Valenciana és pressionar el Govern d'Espanya perquè faça l'oposició que ells fan ací. Un govern no pot ser l'oposició d'un altre govern. I, òbviament, poc patriòtics són els membres del PP valencià”.

I sobre la seua líder afirma que “la senyora Isabel Bonig, si representara realment els valencians, hauria d'ajudar perquè ací arribaren els recursos per a garantir els drets dels valencians i valencianes, no pressionar el Govern d'Espanya perquè ens ofegue econòmicament, perquè ens ofegue a recursos i perquè retalle els drets de valencians i valencianes". 

L'actuació de Bonig considera que és "contra dels drets dels valencians i valencianes, a fi de tornar ella al poder. Això sí que és ser mesquí perquè, com a representant que és a les Corts Valencianes, el que hauria de procurar és que a la seua gent els vaja bé. I la seua gent són els valencians i valencianes, no les sigles del Partido Popular". 

Extracte d'una entrevista publicada a Laveudelpaísvalencià