L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de juliol del 2017

Serveis Socials de l'Ajuntament podran fer la valoració de la renda d'inclusió en el 2018




Els ajuntaments valencians, i en concret els Serveis Socials, seran els encarregats de fer les valoracions dels veïns que demanen la seua inclusió dins del programa de la futura llei de Renda d'Inclusió.

.El govern de la Generalitat ha aprovat el projecte de Llei de Renda Valenciana d'Inclusió amb noves prestacions per substituir l’actual renda garantida de ciutadania. La nova normativa facilitarà els requisits, ampliarà el temps de cobertura i permetrà passar dels 20.000 titulars actuals als 45.000 el 2018.

L'objectiu del projecte de la Generalitat és oferir una resposta "digna i de justícia" a les realitats de carència, de vulnerabilitat i de precarització , factors causants  d’un alarmant increment de l'exclusió social i un debilitament de la cohesió social. El cost econòmic per als tres pròxims anys s'eleva a 650 milions d'euros.

La nova normativa introdueix novetats significatives  com ara que la renda tindrà caràcter indefinit, quan fins ara hi havia un límit de 3 anys.

El projecte de llei també preveu la creació de diferents tipus de renda: una, complement del treball o de les prestacions que no arriben al 80% del salari mínim interprofessional, i una segona, d'Inclusió Social, que es concedirà en funció d'una valoració individual del sol·licitant i que variarà en funció de diversos aspectes.

La nova llei del govern valencià converteix la renda en un instrument  d’ajuda per refer la vida de les persones i aconseguir una major eficàcia en la lluita contra la pobresa.

Entre les millores que recull el text està la redefinició de les unitats de convivència: a partir d’ara dues unitats de convivència podran tenir el mateix domicili si els serveis socials així ho consideren. La norma simplifica la tramitació i estalvia gestió burocràtica, de manera que els ajuntaments s'encarreguen de fer les valoracions de les persones demandants de la renda i els serveis centrals de la Conselleria de la gestió.