L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 16 de juliol del 2017

Segona sessió del XIIIé Festival Pop al Carrer -Desllunat



El XIII Festival Pop al Carrer – Desllunat va tancar ahir l’edició d’enguany amb l’èxit aconseguit amb la presentació de la seua vessant  jazzístic i que ha permés poder escoltar músics i formacions molt interessant i que habitualment no estan a l’abast del públic afeccionat de la Valldigna.

Un públic que va acudir de nou a la Plaça de les Palmeretes, i amb un cert regust nostàlgic en recordar passades èpoques quan el jazz a Tavernes era quelcom més que “un tipus de música” i molts joves s’afeccionaren i s’acostumaren, gràcies sobre tot al suport que rebien en el “Padur” que regia  Ximo “El Gato”.  I alguns d’ells, ara convertits en músics i al costat del gran animador i gran músic Ximo Cafarena, reteren un homenatge a aquells anys de la dècada dels 90, i recordaren com el Pub Padur fou l’espai de referència principal per als amants del jazz i les músiques modernes no només de Tavernes sinó de les comarques del voltant.

Complicat i difícil expressar en unes poques línies el que va ser el cicle “jazz sessió”, només per remarcar que va ser la plataforma per a molts músics vallers que començaren a gaudir i experimentar amb el jazz. Així, ahir de la mà de Ximo Caffarena, renovador de la música tradicional valenciana i introductor del jazz en els 90 a la Valldigna, on va promoure tallers, produccions i jams, poguérem escoltar molts d'aquells alumnes i a ell mateix en aquesta celebració-homenatge al Pub Padur: Gerard Vercher, Hugo Canet, Paco Mifsud, Pep Pastor i José Sanroque, entre d’altres.
 

La vesprada havia començat amb unes classes i demostració del “lindy-hop”  el ball de finals dels anys 20, nascut al barri novaiorquès del Harlem. Si el jazz es considera una fusió de diferents músiques, el mateix passa amb el lindy-hop en el camp de la dansa, i potser per això s’ha universalitzat i, fins i tot, tenim classes a València, gràcies a la tasca de l’acadèmia de ball Black Bottom. Els seus professors feren demostració i ensenyaren els primers passos acompanyats de la seua banda de swing habitual.


Ramon Cardo & The Nyora Boppers (País Valencià) és la formació que liderada  pel veterà saxofonista valencià Ramon Cardo i amb  Alberto Palau (piano), Roger Gutiérrez (bateria), Pepe Zaragoza (trompeta) i Jaume Guerra (contrabaix)  va iniciar les interpretacions de la nit amb ritmes del hard bop, un estil nascut als anys 60, fonament del jazz contemporani. Va servir l’actuació per presentar els temes del seu nou disc “Introducing Ramon Cardo & The Nyora Boppers”.

Cardo és professor del Conservatori Superior de Música de València i un referent per als músics joves del País Valencià i l’imp a més d’impulsor del moviment de les big-bands al País Valencià).


L’argentina Guadalupe Mediavilla arribava a Tavernes dins de la segona gira europea, amb un personal estil híbrid que participa de la música popular latinoaméricana (tango, bossa nova, cúmbia, bolero, etc.) i del jazz, amb un fort component de ritmes zíngars.  Actualment compta dos Cd enregistrats “El Viaje Lento” (2015) i “Vértigo” (2016). Va actuar acompanyada de Jovan Guerra (caixó i percursions), Rob Cavazzini (guitarra), Malik Peña (baix), Pavel López (saxòfon) i Lao Lebrun (violí).