L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 4 de juliol del 2017

PLENARI DE JULIOL: L'Ajuntament destinarà l'ajuda solidària a "Solidaritat amb el Tercer Món"



 

L’Ajuntament de Tavernes destinarà l’ajuda solidària a l’ONG local “Solidaritat amb el Tercer Món”. Aquesta, entitat nascuda i dirigida des de Tavernes,  rebrà els diners que l’Ajuntament donava fins ara a  ONGs i associacions amb  àmbit d’actuació i decisió fora de la nostra localitat.

El plenari aprovava, amb només els vots del govern de Compromís (foto superior) i amb el vot en contra de la resta de partits, que els fons municipals previstos per ajudes solidàries es destinen a l’ONG de Tavernes “Solidaritat amb el Tercer Món”.  Aquesta entitat vallera va nàixer en el  1997 i des d’aleshores ha desenvolupat una gran gran quantitat de projectes, principalment en l’àmbit educatiu i sanitari, en zones molt desfavorides de l’Àfrica, com Libèria, Sierra Leona o  Zimbabwe.

El govern municipal de Compromís, tal com van dir en el plenari, no abandona l’ajuda solidària, sinó que ha cregut millor reorientar la col·laboració de l’Ajuntament a través de l’associació local “Solidaritat amb el Tercer Món” en base a una simple raó de proximitat amb el poble i d’implicació d’aquesta entitat local amb la societat vallera.

La regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, ho remarcava: l’Ajuntament de Tavernes no deixa de ser solidari i ni deixa d’ajudar a projectes socials en països  necessitats, només que ara ho farà a través d’una ONG local de la qual l'Ajuntament sap la tasca que fa i quins projecte du a cap.

Tavernes es dóna de baixa com a soci de l’associació “Fons Valencià de la Solidaritat” i dedicara els diners a  impulsar els projectes de l’ONG de Tavernes “Solidaritat amb el Tercer Món”, que té la mateixa finalitat, és a dir la contribució al desenvolupament dels països del Tercer Món amb projectes concrets seleccionats des de Tavernes. 

Assemblea general de Solidaritat amb el Tercer Món (imatge d'arxiu)

Destinar diners, no pagar i incrementar el deute municipal 

El PP va posar en dubte els comptes del pressupost de Compromís. També va dir que  destinen menys diners a projectes solidaris que quan ells governaven Tavernes. La resposta de l’alcalde, Jordi Joan, va ser molt contundent: els va recordar que assignaven  quantitats en els pressupostos que no es pagaven, i eixos diners passaven a incrementar el deute de 4'5 milions que van deixar a l’Ajuntament, un deute que ha pagat Compromís. “Així  podríem posar un milió en el pressupost. Si després no es paguen" indicava l’alcalde.

Jordi Joan va recordar quina era la solidaritat que ells practicaven i a que destinaven els diners, de manera que els màxims dirigents del govern popular de l’àrea de Cooperació, cas del conseller Blasco, estan tancats en la presó per desviar els diners solidaris a negocis propis com la compra de pisos i garatges a la ciutat de València.

Ací podeu escoltar les intervencions finals de la regidora Noe Alberola, del representant popular i de l'alcalde Jordi Joan. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Increible, pero cert. D'un costat Compromis i d'altre ppsoe i eu. Si no ho veig no m'ho crec. Pendre nota

Anònim ha dit...

No és la primera vegada. Ja ha passat altres plenos.