L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.701
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.274

dimecres, 12 de juliol de 2017

Més beques i menys taxes per als ensenyaments universitaris a partir del curs que ve.
La Generalitat i la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (vore fotografia) van acordar ahir abaratir l'ensenyament universitari a partir del pròxim curs. Així, han anunciat una rebaixa de les taxes universitàries del 15% durant els dos pròxims cursos, amb la qual cosa s’anul·la la pujada efectuada pel govern del PP a partir del curs 2011/2012.

Els dos eixos centrals en la rebaixa de preus de l'ensenyament universitari seran una disminució de les taxes i un increment de les beques. Les taxes es reduiran un 7% en el curs 2017/2018 i un 8% més el curs 2018/2019 i per compensar aquesta rebaixa  la Generalitat compensarà les universitats amb una inversió de 8,5 i 18 milions d'euros cadascun dels dos cursos, respectivament.

Quant a les beques,  es consignaran 12 milions d'euros per al curs pròxim destinats a les beques salari. Aquesta modalitat d'ajuda única a l'Estat el pròxim curs comptarà amb el doble de pressupost i pagarà fins a 600 euros mensuals a cada estudiant beneficiari durant els 4 anys d'estudis sempre que se superen acadèmicament els cursos.