L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 19 de juliol del 2017

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: El PP en contra de l’ONG de Tavernes “Solidaritat amb el Tercer Món”




Ens sap greu dir-ho i més perquè sabem que una ONG local com “Solidaritat amb el Tercer Món” no hauria de ser protagonista de res, fora de quan parlem del seu treball, que fa calladament i eficaçment  durant molt anys. Compreneu-nos: no podem callar, restar muts davant l’atac que fa el PP a Compromís a base d'obviar i menysprear la tasca de l'ONG local, usant com a recurs el Fons Valencià de Solidaritat. I no podem callara tampoc davant la intoxicació que fa el PP a la societat vallera amb eixe tractament.

Compromís ho va dir ben clar i ben explicat en el plenari passat: el govern municipal no elimina cap partida ni dedica menys ajuda a països del grup denominat “Tercer Món”. Compromís ha preferit centralitzar l'ajuda de Tavernes a projectes socials en països  necessitats a través d’una ONG local de la qual l'Ajuntament i tots els veïns sabem i coneixem perfectament la tasca que fa, quins projecte du a cap i al remat, deixa el nom de Tavernes com a poble solidari arreu del Món.

El regidor Salvador Sansaloni del PP, en nota publicada als blogs del seu partit, menteix quan atribueix a Compromís precisament el que ells feien: distingir entre persones de primera i de segona. També menteix quan afirma que a Tavernes es retallen ajudes amb aquesta finalitat.  L’alcalde li ho va dir ben clar en el plenari: no és el mateix destinar 27.000 euros a ajudes en el pressupost, com ells feien, que pagar després eixos 27.000 euros i li va recordar al regidor que el PP ho consignava però no pagava i augmentava el deute  i ha estat Compromis qui ho ha pagat, cosa a la qual el regidor no va respondre.

Tots sabem en quin estat van deixar l’Ajuntament i també tots sabem que Compromís ha hagut de gestionar el pagament del milions del deute del PP. El deute, al cap i a la fi, el paguem tot Tavernes amb els impostos com també hem pagat un fet més sagnant: L’Ajuntament ha hagut d’estar quatre anys sense fer inversions per culpa del deute del PP. Vergonyós que ara vinguen amb justificacions i dient què donaven, donar de boqueta. Tot per confondre els veïns.

El que no podem admetre és l’actuació demagògica del regidor del PP que es capaç d’afirmar que “entre altres projectes que realitza el Fons Valencià, destaquem accions com els d’inserció laboral en països d’origen, potabilització de l’aigua, igualtat de gènere i projectes de sensibilització de la nostra societat”. Lamentable que no tinga unes paraules de lloança a l'ONG local, a qui deixa de costat i menysprea amb l'oblit la tasca feta per Solidaritat amb el Tercer Món en països d’Africa com Libèria, Sierra Leona o  Zimbabwe o a les Filipines. Tasca que, si és membre, hauria de conèixer ben bé.

I si ells no els saben, en  recordarem només alguns dels molts projectes solidaris en els quals hi ha participat l’ONG de Tavernes: la compra de medicines, material de quiròfan i un electrocardiograf per l’Hospital St. Joseph de Liberia, l’ajuda per a construcció escoles, adquisició de mobiliari i material escolar de l’escola St. Josephine Berhita a Victoria Falls a Zimbabwe, les ajudes a Filipines o a l’obra de Sant Joan de Déu, alberg de València, com a més importants, sense oblidar la gran ajuda que aportaren a la tasca feta a Brasil de la mà d’una missionera local en el conjunt de dones maltractades o en perill.

No es pot desvestir un sant per vestir-ne un altre, senyor regidor. Es pot lloar la tasca, que ningú nega fa el Fons Valencià de la Solidaritat, però això no fa per a no esmentar ni dir res de “Solidaritat amb el Tercer Món”, com si no existira, i damunt dir en el plenari “que jo en sóc membre”. No es poden admetre eixes actuacions i menys quan s'usen amb un objectiu polític de desacreditar l’actuació i decisió del govern de Compromís.

Lamentem haver d’escriure sobre un tema en el qual, en bona lògica, el mateix PP hauria d’haver recolzat pel que representa de potenciar i ajudar entitats del poble, com sempre demanen i exigeixen a Compromís. I més encara quan l’ONG local, al contrari de l’altra, no té despeses en administració i personal. Tots els diners que recapta van directament al fins que s’aproven en l’assemblea on tots els anys es ret compte.

I per favor, no doneu a ningú, ni a Compromís ni a ningú, lliçons de solidaritat. Abans de fer-ho penseu en el vostre exconseller Blasco i tants col·laboradors com teniu en la presó, precisament per no complir amb la solidaritat que prediqueu. Ja n’hi ha prou de sepulcres emblanquinats!

L'Estat de la Qüestió expressa solament i només l’opinió de l’equip redactor d’aquest blog.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El Sr. Sansaloni es igual que tots es del PP. Viuven de la mentira i manipulació, no tenen altres arguments.