L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 10 de juliol del 2017

L'Ajuntament avança en la preparació de la zona d'aparcament de Bolomor




L’Ajuntament continua portant endavant  les obres de l’aparcament dd vehicles dels visitants a la cova del Bolomor. Els treballs es duen a cap en la parcel·la adquirida  prop del jaciment, en el camí de l’Ombria, que faran possible  adequar 1.800 metres d’aparcament, per a turismes i autobusos, a més de comptar amb una zona de rebuda dels visitants i una àrea recreativa.

Una vegada a punt els terrenys de l’aparcament, hi ha prevista la instal·lació de mobiliari urbà, tot com a pas previ al futur centre d’interpretació del jaciment de Bolomor, zona museística  i d’arqueologia experimental.

Aquestes obres són fruit del conveni firmat entre l’Ajuntament i la Diputació de València, nascut a resultes del viatge conjunt realitzat al jaciment d’Atapuerca per tal d’estudiar el sistema de gestió del jaciment burgalés i aplicar-lo a Tavernes. La primera resolució presa arran del viatge va ser impulsar un programa específic de Turisme per donar a conèixer el jaciment, que va ser presentat a Tavernes el passat setembre, i la concessió d’una ajuda de 125.000 euros del Patronat Provincial de Turisme de València per a facilitar la compra dels terrenys, a més de l’aparcament de vehicles, una zona de rebuda dels visitants.


El govern municipal de Compromís, al contrari que feren passats governs,  ha fet una aposta seriosa per impulsar el coneixement del jaciment com atractiu turístico-cultural  i per aconseguir-ho es vol fer més accessible a les visites i potenciar així mateix el lloc està ubicat, el barranc de Bolomor, un paratge excepcional de gran riquesa mediambiental per albergar mostres dels exemplars més interessants de la flora mediterrània.

Com a complement i  a manera d’introducció del que podrà ser un programa dedicat a les visites, el govern de Compromís en col·laboració amb la Diputació de València ofereix des de fa uns anys tot un conjunt d’activitat de caràcter cultural i didàctic que compren visites guiades, tallers didàctics i activitats amb escolars, visitants i associacions.