L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 16 de juliol del 2017

L'Ajuntament ajudarà al Tercer Món a través d'una ONG de Tavernes



Hem llegit a Las Provincias d’avui que Tavernes destinarà a la ONG local “Solidaritat amb el Tercer Món” les ajudes que l’Ajuntament destina als països necessitats. Aquestes ajudes fins ara canalitzava a través del “Fons Valencià per la Solidaritat”, una ONG que no és de Tavernes.

El diari afirma que Compromís prefereix destinar els 2.000 euros compromesos a l’ONG Tavernes i recorda que la regidora de Serveis Socials havia declarat que “la Vall no iba a dejar de ayudar al Tercer Mundo, sino que se pretende centralizar la ayuda en la ONG de Tavernes. Esta entidad vallera es muy cercana y  realiza una gran labor en países tercermundistas ofreciendo detallada información de los proyectos en los que participa”.

Aquesta noticia ja la vam avançar ací en parlar del desenvolupament del passat plenari i vam explicar també que el canvi és per una simple raó de proximitat i d’implicació de l’ONG local amb la societat vallera des de 1997 quan va ser creada. També els programes que desenvolupen en països d’Africa com Libèria, Sierra Leona o  Zimbabwe són explicats detalladament a Tavernes en una assemblea general oberta tots els anys (vore foto superior) , de manera que qualsevol veí sap la tasca que fan i quins projecte es duen a cap.

El que val no és assignar diners, sinó pagar-los

També recorda Las Provincias que el PP es va oposar al canvi i preferia l’ajuda a l’ONG de fora, i com va criticar a Compromís dient que destinaven menys diners que ells a ajudes, i afirmant que havien arribat a destinar 27.000 euros a l’any quan governaven.

El diari publica la resposta de l’alcalde, Jordi Joan, que va ser contundent, quan va afirmar que podien assignar en el pressupost qualsevol quantitat, que donava igual perquè després no les pagaven i va recordar que eixos diners passaven a incrementar el deute de 4'5 milions que van deixar en  l’Ajuntament, un deute que havia pagat Compromís. “Així  nosaltres podríem posar un milió en el pressupost, si després no es paguen" indicava l’alcalde.

Jordi Joan no va acceptar lliçons de solidaritat del PP perquè, com els va recordar, el seu model era el dels seus màxims dirigents de l’àrea de Cooperació, cas del conseller Blasco, que estan tancats en la presó per desviar els diners solidaris a negocis propis,  com la compra de pisos i garatges a la ciutat de València.

En el vídeo es recorden les intervencions de la regidora Noe Alberola, del representant popular  Salvador Sansaloni i de l'alcalde Jordi Joan.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No esperava esta reaccio del ppsoe. Que prenguen nota els de l'ONG de Solidaritat amb el 3er mon.
2000 euros sera un percentage minim en el Fons, en canvi als locals es suposara molt.
A mes a mes el Fons mante una estructura administrativa que Solidaritat no te. Es dir, els 2000 euros aniran integrament a ajuda.
No es deurien politizar estes coses, pero estos del ppsoe voten en contra qualsevol decisio de Compromis. Pel simple fet que es idea de Compromis.
Despres el Sansaloni i companya diuen que treballen pel poble. I un jamon!!!! que deia el meu mestre. Estos treballen CONTRA Compromis. El poble no els importa. On te ma el pp pareix que la "consigna" siga afonar La Valldigna, com per eixemple en el problema del Vaca ( Confederacio Hidrografica del Xuquer), o el problema de Costes. En fi, ells voran...