L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 22 de juliol del 2017

La transgressió marina deixa a l'aire la passarel·la de final de la platja



 

La passarel·la que uneix el final de la platja, des de  la zona de Padur fins al quiosquet de Domogito ha aparegut aquest matí pràcticament a l’aire, com podeu observar a la fotografia. Ha estat una nit on sembla que la mar ha arrossegat molta arena, i sense cap motiu aparent perquè no hi hagut temporal ni cap altre fenomen capaç de produir aqueix desplaçament tan gran de l’arena.

Aquest mateix matí segons hem sabut els serveis municipals del departament d’Agricultura que dirigeix Javier Escrihuela han anat al lloc per donar alguna solució, però la magnitud del que cal solucionar amb l’arena se n’ix de l’abast de les possibilitats municipals.

Sí que les maquines, a l’altura d’Alzimar, han tret a la llum restes d’alguns pilars enterrats de quan antigament en la zona, i d’això ja en fa dècades, es construïen barraques a bastant distància de vora mar per anar a passar unes setmanes, preferentment entre sant Jaume i sant Llorenç. Aquestes restes de pilars descoberts per la transgressió marina eren un perill per als banyistes.


L’aparició  d’aquestes runes, com va ocórrer el passat gener a la Goleta amb les de l’antiga caseta d'uns vestidors esportius durant el greu temporal, mostraria a les clares que patim una situació de la qual molts ja avisaven fa uns anys: hi ha una evident transgressió de la costa en la nostra comarca, encara que només es palese amb bastant evidència en casos com aquests.

L’Ajuntament avui mateix ha actuat amb rapidesa i eficàcia i ja ha donat avís a la demarcació de Costes de la situació. Aquest  organisme ha confirmat que el pròxim dimarts desplaçarà tècnics fins el lloc per comprovar la situació i suposem, tindrà alguna explicació per aquest fenomen, així com pensem donarà una solució en comptar amb més mitjans i ser també l’organisme competent.

Notícia propia